F1-grid compleet: Vader Stroll haalt zoon zoals verwacht naar Force India

  Lance Stroll neemt over van Esteban Ocon bij Force India.

  Alle F1-zitjes voor volgend seizoen hebben een eigenaar. Lance Stroll krijgt zoals verwacht het laatste beschikbare plekje bij Force India, het team dat halverwege dit jaar in handen kwam van zijn vader.

  Lance Stroll kon dit seizoen weinig tot geen potten breken bij Williams, maar de 20-jarige Canadees mag volgend jaar toch zijn stuurmanskunsten bewijzen bij Force India. Hij wordt er de ploegmaat van Sergio Perez.

   

  De overstap van Stroll naar Force India hing al even in de lucht. Toen de Britse renstal halverwege dit seizoen in financiële problemen kwam, werd het overgenomen door een consortium van zakenlieden, onder leiding van Lawrence Stroll, vader van.

   

  Stroll neemt het stuur over van Esteban Ocon, die derde rijder wordt bij Mercedes. "Dit is het begin van een ongelofelijk spannende reis in mijn F1-carrière", zei Stroll. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met dit succesvolle team. Het is een nieuwe uitdaging, die ik met veel plezier aanga."

  Het F1-grid is nu compleet:

  Mercedes Lewis Hamilton (GBr) Valtteri Bottas (Fin)
  Ferrari Sebastian Vettel (Dui) Charles Leclerc (Fra)
  Red Bull Max Verstappen (Ned) Pierre Gasly (Fra)
  Renault Nico Hülkenberg (Dui) Daniel Ricciardo (Aus)
  Haas Romain Grosjean (Fra) Kevin Magnussen (Den)
  Force India Sergio Perez (Mex) Lance Stroll (Can)
  Toro Rosso Daniil Kvijat (Rus) Alexander Albon (GBr)
  Sauber Kimi Räikkönen (Fin) Antonio Giovinazzi (Ita)
  McLaren Carlos Sainz (Spa) Lando Norris (GBr)
  Williams Robert Kubica (Pol) George Russell (GBr)