Van der Poel voelde zich niet de sterkste: "Vooral Pidcock, Campenaerts en Benoot maakten indruk"

Mathieu van der Poel maakte het mooie weer in de spits van de koers.

Na zijn 2e zege in Dwars door Vlaanderen blies Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) achteraf niet hoog van de toren. "Ik was vandaag niet de sterkste in kopgroep. Hopelijk kan ik goed uitrusten tegen de Ronde. Dat zal nodig zijn om mee te kunnen met de besten."

Mathieu van der Poel in zijn 1e Vlaamse klassieker. Dat moest vonken en vuur geven.

Al op 90 km van de streep voerde zijn team Alpecin-Fenix een schifting door in het peloton. Op Berg Ten Houte sprong Van der Poel met een elitegroepje weg.

"Misschien hebben we de wedstrijd met de ploeg iets te vroeg opengebroken, want we waren heel snel al wat renners kwijt", zei een zichtbaar vermoeide Van der Poel na een inspanningshoestje.

"Ik was altijd mee waar het moest. Maar in de laatste 10 kilometer was het heel moeilijk om te controleren. Ik moest vooral een heel grote inspanning leveren om Pidcock, Campenaerts en Benoot terug te halen."

Campenaerts had me dat in Spanje ook een paar keer geflikt, in de afdaling wegrijden op een grote versnelling

Mathieu van der Poel

Van der Poel voelde zich in de finale niet zegezeker: "In de kopgroep voelde ik me zeker niet de sterkste vandaag. Vooral Pidcock, Benoot en Campenaerts hebben indruk gemaakt."

Campenaerts trok in de slotfase tot 2 keer toe in het offensief. Telkens in een afdaling op de grote molen. Was Van der Poel daardoor verrast?

"Ik wist dat Campenaerts op zo'n grote versnelling kon wegrijden. Ik heb 2 à 3 weken met hem in Spanje gezeten (op stage). Hij heeft met dat daar ook een paar keer geflikt."

"De Ronde is een heel andere wedstrijd"

Trekt Van der Poel conclusies uit vandaag voor de Ronde van Vlaanderen van komende zondag?

"Dat is toch wel een heel andere wedstrijd. Vooral de afstand (De Ronde is 90 kilometer langer dan Dwars door Vlaanderen)."

 

Van der Poel voelt dat er nog enkele procentjes bij moeten.

"Ik was vandaag goed, maar zeker niet super. Ik hoop dat ik goed kan uitrusten tegen zondag. Dat zal nodig zijn om met de besten mee te kunnen in de Ronde", besluit de Ronde-uitdager van Wout van Aert.

Dwars door Vlaanderen klassement
naamploegresultaat
1Mathieu van der PoelAFC4:05:39
2Tiesj BenootTJV+1
3Tom PidcockIGD+5
4Victor CampenaertsLTS+5
5Nils PolittBOH+5
6Stefan KüngGFC+5
7Kelland O'BrienBEX+5
8Ben TurnerIGD+12
9Jan TratnikTBV+2:08
10Tadej PogacarUAD+2:08