Ga naar de inhoud

Red Bull heeft oorzaak voor mislukte seizoensopener in Bahrein gevonden: "Vacuüm in het brandstofsysteem"

Volgens topadviseur Helmut Marko zijn de problemen opgelost voor de race van dit weekend in Saoedi-Arabië.

De Formule 1-GP in Bahrein was er eentje om snel te vergeten voor Red Bull. Zowel regerend wereldkampioen Max Verstappen als Sergio Perez moest in de absolute slotfase van de seizoensopener de strijd staken door technische problemen. Topadviseur Helmut Marko gaf vandaag tekst en uitleg over het defect. "Door een vacuüm in het brandstofsysteem, viel de wagen zonder brandstof."

Verstappen viel zondag in Bahrein enkele rondes voor het einde uit, terwijl hij op de tweede plek lag achter Ferrari-rijder Charles Leclerc. Zijn Mexicaanse teamgenoot Perez spinde in de laatste ronde als gevolg van technische problemen en haalde daardoor de finish niet. Red Bull verliet Bahrein zo zonder punten. 

 

"Dit kwam volkomen onverwachts", zei teambaas Christian Horner zondag. "We hebben deze problemen nooit eerder gezien, dus het mag duidelijk zijn dat we die auto gaan strippen en uitzoeken wat er aan de hand was. Het lijkt er wel op dat de problemen met elkaar te maken hebben."

 

Het Formule 1-team van Red Bull heeft de oorzaak van het uitvallen van de Nederlandse wereldkampioen Max Verstappen en zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez in de Grote Prijs van Bahrein nu eindelijk gevonden. 

Ik denk dat we het probleem voor dit weekend kunnen oplossen

Helmut Marko

"Simpel gezegd heeft een vacuüm in het brandstofsysteem ervoor gezorgd dat de motoren in beide auto's zonder benzine kwamen te zitten", vertelde de topadviseur van Red bull Helmut Marko tegen F1 Insider. 

 

"Zonder exacte cijfers te geven, kan ik melden dat beide auto's nog genoeg benzine in de tank hadden zitten. Ik denk dat we het probleem voor dit weekend kunnen oplossen. We verwachten dan te kunnen vechten voor de overwinning."