Ga naar de inhoud

Circuit Spa-Francorchamps kreeg facelift, met nieuwe tribune aan Raidillon

Een nieuwe tribune is het pronkstuk op Spa-Francorchamps.

Het circuit van Spa-Francorchamps begint aan het nieuwe seizoen in een nieuw jasje. Afgelopen winter werd stevig geïnvesteerd in onder meer een nieuwe tribune aan de befaamde Raidillon. Het circuit droomt ervan om ooit weer de MotoGP te ontvangen, maar moet ook aan zijn F1-toekomst denken.

Met een brede glimlach stelde CEO Amaury Bertholomé het vernieuwde Spa-Francorchamps voor. Prijskaartje: 80 miljoen euro, waarvan afgelopen winter al ongeveer 25 miljoen euro werd uitgegeven.

 

Het resultaat mag er zijn. Aan de befaamde bochten van de F1-circuit werd niet gesleuteld, maar de uitwijkzones werden wel verbreed, om ongevallen te voorkomen.

 

In Speakers Corner werd dan weer een aparte bocht voorzien voor motorrijders. Spa-Francorchamps hoopt namelijk ooit het MotoGP-circuit te mogen verwelkomen in de Ardennen. 

 

Als kers op de taart werd een nieuwe tribune gebouwd aan de Raidillon. "Van daar kunnen de toeschouwers kijken van de Source tot de Raidillon", zei Bertholomé. "We zijn blij dat we dit kunnen aanbieden aan de fans vanaf begin mei."

 

"Het waren twee moeilijke jaren, maar nu kunnen we het publiek verwelkomen in de beste omstandigheden."

 

Spa-Francorchamps droomt dan wel van de MotoGP, maar dit jaar loopt ook het F1-contract van het circuit af. De investeringen moeten dus ook de F1-toekomst van de Belgische GP verzekeren.