Sonny Colbrelli krijgt hartstilstand na sprintfinish: "Geen onrust na eerste testen"

Na de finish van de eerste etappe van de Ronde van Catalonië was er een tijdlang paniek over Sonny Colbrelli. De Italiaanse renner van Bahrain Victorious stuikte in elkaar met een hartstilstand. Hij werd door het medische team gereanimeerd en uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis van Girona. Enkele uren later kon zijn ploeg gelukkig melden dat zijn toestand stabiel is. Dinsdagochtend klinkt het dat de eerste onderzoeken geen "aangetaste functies" hebben weergegeven.

De openingsetappe in Catalonië draaide vandaag uit op een machtssprint tussen Michael Matthews en Sonny Colbrelli. De zege was voor Matthews, maar dat werd al snel overschaduwd door wat er na de finish gebeurde. 

 

Sonny Colbrelli zakte 100 meter na de streep in elkaar. Het medisch personeel moest hartmassage toepassen. Al snel werd hij met witte lakens afgeschermd en uiteindelijk met een ziekenwagen weggebracht.

 

Er werd even voor het ergste gevreesd, maar er kwamen al snel berichten dat hij wel weer bij bewustzijn was en kon praten.

 

Zijn team Bahrain Victorious bevestigde enkele uren later dat Colbrelli zijn toestand stabiel was. De ploeg vermeldt alleen dat hij "het bewustzijn verloor" na de finish.

Verdere onderzoeken in het ziekenhuis van Girona moeten meer uitsluitsel geven over wat er gaande is met de renner.

De organisatie kwam laat op de avond met een officieel bericht: "Colbrelli verloor het bewustzijn met stuiptrekkingen en een hartstilstand." Bij de reanimatie werden hartmassage en een defibrillator gebruikt, vermeldde het communiqué.

 

Colbrelli keerde in Catalonië terug in het peloton. Hij had Milaan-Sanremo door ziekte laten schieten. Hij was in Parijs-Nice afgestapt na de eerste rit met bronchitis.

Vorig jaar boekte Colbrelli zijn beste seizoen, hij won 8 keer waaronder het EK en Parijs-Roubaix.

"Hij ondergaat dinsdag nog meer testen"

Zijn team communiceerde dinsdagochtend opnieuw. "In het ziekenhuis voelde Sonny Colbrelli zich oké. Hij staat in contact met zijn familie en vrienden."

 

"Hij zal dinsdag nog meer testen ondergaan om de oorzaak van de gebeurtenissen te achterhalen."

 

"De harttesten van maandagavond hebben geen tekenen van onrust of aangetaste functies aan het licht gebracht."

Een update van de ploeg

Colbrelli had verzorging nodig na de finish in Catalonië