Ga naar de inhoud

Milaan-Sanremo verliest opnieuw een topfavoriet: ook Caleb Ewan haakt ziek af

 vr 18 maart 2022 12:13

Forse streep door de rekening van Lotto-Soudal, want ook Caleb Ewan is vlak voor Milaan-Sanremo ziek geworden. De Australiër moet zo passen voor het grote doel van zijn voorjaar.

Corona mag dan een beetje naar de achtergrond verdwenen zijn, toch doet er een ander vies beestje de ronde in het wielerpeloton. De ene na de andere renner moet zich ziek afmelden. Caleb Ewan, de nummer 2 van Sanremo vorig jaar, is de laatste in het rijtje.

 

De medische staf van Lotto-Soudal wachtte tot het laatste moment om de knoop door te hakken, maar uiteindelijk werd beslist dat het geen zin heeft om de snelle Australiër te laten starten.

 

"Ik ben ontgoocheld dat ik niet zal kunnen rijden, want de vorm was goed en ik was klaar voor een harde koers", zegt Ewan zelf. "Helaas moet ik, zoals veel andere renners, afrekenen met een maagvirus op het slechtst denkbare moment."

 

"Samen met het team heb  ik beslist om mij dan maar op andere doelen te richten." Normaal gezien ging Ewan volgende week in Brugge-De Panne van start gaan en daarna nog Gent-Wevelgem, om zich vervolgens te richten op de Giro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: