Vive le vélo, leve de Ronde: Karl Vannieuwkerke neemt je 4 dagen mee langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen

Van 28 tot en met 31 maart maken Vannieuwkerke en een pak gasten je warm voor de 106e Ronde.

Zondag 3 april strijkt het peloton neer in België voor Vlaanderens Mooiste. Om je helemaal warm te maken voor de Ronde van Vlaanderen neemt presentator Karl Vannieuwkerke je gedurende 4 dagen mee langs het parcours van de klassieker. Vive le Vélo, leve de Ronde is er vanaf maandag 28 tot en met 31 maart op Eén en VRT NU.

De Ronde van Vlaanderen zorgt telkens weer voor een Vlaams wielerfeest en dat is dit jaar niet anders. Om je helemaal in de sfeer te brengen van de 106e editie, neemt Karl Vannieuwkerke je mee in het spoor van de Ronde.

 

Van 28 tot en met 31 maart presenteert hij vanuit een gekend wielercafé langs het parcours. Hij houdt elke avond halt in een ander café, zoals bij de startplaats in Antwerpen en op de Oude Kwaremont.

 

Vannieuwkerke wordt elke avond vergezeld van 3 gasten. Marijn de Vries, Bram Tankink, Ward Bogaert, Griet Langedock, Bert De Backer, Bas Tietema, Allan Peiper, Willy Steveniers en José De Cauwer nemen graag plaats aan zijn tafel.

Reportages uit het peloton

Sammy Neyrinck voorziet het programma van dagverse reportages uit het peloton.

Bart Aerts zorgt elke dag voor een reportage over een spilfiguur uit de Ronde. We lichten graag een tipje van de sluier op: hij gaat langs bij onder anderen Zoelfia Zabirova, de eerste winnares van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen.

De Deen Jesper Skibby, die als koploper op de Koppenberg in 1987 zijn fiets zag overreden door de auto van de koersdirectie, en André Dierickx, in 1972 2e in de Ronde na Eric Leman, krijgen ook bezoek van Aerts.

 

Vive le vélo, leve de Ronde: van maandag 28 tot en met woensdag 30 maart rond 21.30 uur, op donderdag 31 maart rond 22.25 uur op Eén en VRT NU.

De Ronde 105 op 23 maart

Wil je nog meer van de Ronde van Vlaanderen op Eén? Dan stem je op 23 maart af op "De Ronde 105", de sportdocumentaire die je meeneemt achter de schermen van de editie van vorig jaar.

Volg de ploegleiders, commentatoren en ex-Ronde-winnaars op 4 april 2021, op weg naar de zege van de Deen Kasper Asgreen en Annemiek van Vleuten.

Voor het tweede jaar op een rij staan er geen supporters langs de kant van de weg, Vlaanderen zit door de pandemie wel massaal voor de buis. "De Ronde 105" geeft een unieke blik achter de schermen van 'Vlaanderens Mooiste' en toont elk facet van de koers dat tot nu toe verborgen bleef.

De Ronde 105: woensdag 23 maart om 21.30 uur op Eén en op VRT NU.