Dedryck Boyata krijgt Felix Magath als nieuwe coach bij zwalpend Hertha

Felix Magath (archieffoto)

Felix Magath is de nieuwe coach van Rode Duivel Dedryck Boyata bij de Duitse eersteklasser Hertha. Hij neemt tot eind dit seizoen over van de eerder op zondag ontslagen Tayfun Korkut.

De intussen 68-jarige Felix Magath coachte in zijn carrière een resem Duitse eersteklassers, maar begint aan zijn eerste ambtsperiode bij Hertha, dat na 26 speeldagen in de Bundesliga op de 17e en voorlaatste plaats staat met 23 punten.

Het 2-0-verlies zaterdag op het veld van Mönchengladbach bleek voor het bestuur de spreekwoordelijke druppel. De 47-jarige Tayfun Korkut, een voormalig Turks international, trainde Hertha nog maar sinds eind november. Hij nam toen over van de Hongaar Pal Dardai.

Voor Magaths grootste successen moeten we wel al even terug in de tijd. Tussen 2004 en 2009 won hij 3 landstitels, achtereenvolgens met Bayern (2) en Wolfsburg (1). Tot medio vorig jaar was hij aan de slag als sportdirecteur bij derdeklasser Würzburger kickers.