Ga naar de inhoud

UEFA opent disciplinair onderzoek naar PSG en bestuurders Al-Khelaïfi en Leonardo

PSG-voorzitter Nasser AL-Khelaïfi (m) en sportief directeur Leonardo (r) daags voor de match, toen er nog geen vuiltje aan de lucht was.

PSG voelt zich bestolen door ref Danny Makkelie na de uitschakeling in de Champions League in Madrid gisteravond. De Nederlander zou na het verlies bij Real belaagd zijn door PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi en sportief directeur Leonardo. De UEFA opent alvast een disciplinair onderzoek naar de twee, alsook naar de club PSG.

Al-Khelaïfi en Leonardo zouden zich na het laatste fluitsignaal in Madrid misdragen hebben. Volgens de Madrileense huiskrant Marca wilde Al-Khelaïfi naar de kleedkamer van het Nederlandse arbitrageteam van Makkelie.

De voorzitter van PSG bedreigde een medewerker van Real Madrid die in de catacomben het tafereel met een mobiele telefoon filmde. "Ik ga je vermoorden", zou Al-Khelaïfi hebben geroepen.

Hij moest door een van zijn eigen beveiligers worden tegengehouden. Zijn gedrag komt hem mogelijk op een straf te staan. De Qatarees zit als voorzitter van de ECA, de associatie van Europese voetbalclubs, in het bestuur van de UEFA.

PSG verloor de return in Bernabeu met 3-1, waardoor het uitgeschakeld werd in de achtste finales van de Champions League. Bij de rust stond de sterrenploeg uit Parijs nog met 0-1 voor dankzij een doelpunt van Kylian Mbappé, die drie weken geleden in het eerste duel de enige treffer had gemaakt (1-0).

Real Madrid sloeg in de tweede helft echter toe met 3 treffers van Karim Benzema. Bij de eerste was er een voorafgaande duwfout op doelman Donnarumma, klagen spelers en bestuurders van PSG. Dat veranderde de hele uitkomst van de match.