Ga naar de inhoud

meest recent

Slechte verliezers: PSG-voorzitter belaagt ref, ook coach Pochettino viseert Makkelie

 do 10 maart 2022 07:29
Net voor de gelijkmaker zou Benzema een fout gemaakt hebben op Donnarumma.

PSG is niet het toonbeeld van de sportieve verliezer. De woede van de Franse club na de uitschakeling in Madrid richtte zich op scheidsrechter Danny Makkelie. De voorzitter zou na de match de ref zelfs belaagd hebben.

De uitschakeling is hard aangekomen bij Paris Saint-Germain. Trainer Mauricio Pochettino wees met een beschuldigende vinger naar de Nederlandse ref Danny Makkelie. Die zou in de fout gegaan zijn bij de gelijkmaker van Real Madrid.

 

"Het is niet makkelijk om te verklaren wat hier gebeurd is", zei PSG-coach Pochettino. "Er was een duidelijke fout op Gianluigi Donnarumma bij de 1-1 van Benzema en dat heeft alles veranderd."

 

"Het is moeilijk om niet te praten over deze scheidsrechterlijke blunder, die ik niet kan begrijpen en niet kan vergeven. Ik begrijp ook niet waarom de ref geen beroep heeft gedaan op de VAR voor die fase."

Het is allemaal begonnen bij de fout op Donnarumma die niet is gefloten. Het is niet normaal wat er hier gebeurd is.

Mauricio Pochettino

Pochettino voelde daarna de match uit de handen van PSG glippen. "Na die gelijkmaker is alles veranderd: het stadion geloofde er weer in en mijn spelers werden zenuwachtig. Ik ben boos en gefrustreerd door deze situatie."


"Het was het ergste dat ons kon overkomen, want zo hebben we in 10 minuten tijd alles verloren. En dat is allemaal begonnen bij de fout op Donnarumma die niet is gefloten. Het is niet normaal wat er hier gebeurd is."


De coach van PSG beseft dat hij geen makkelijke periode tegemoet gaat. "Het vervolg van het seizoen wordt moeilijk. Iedereen weet dat de Champions League het grote doel van PSG is. Deze uitschakeling zal niet goed vallen bij onze supporters, maar op zulke momenten moet je ook het goede onthouden." 

Voorzitter van PSG gaat door het lint in catacomben

Hoe belangrijk de Champions League is voor Paris Saint-Germain was ook duidelijk door het gedrag van voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. Hij ging na de uitschakeling zowaar verhaal halen bij de scheidsrechter.

 

Volgens meerdere bronnen ging hij wild tekeer in de catacomben: vloekend, tierend en bonkend op de deur probeerde hij bij Makkelie te komen. Ook technisch directeur Leonardo was daarbij aanwezig.

 

Toen Al-Khelaïfi zag dat een medewerker van Real zijn gedrag aan het filmen was, gedroeg hij zich nog agressiever. Hij bedreigde de medewerker. "Ik ga je vermoorden", zou Al-Khelaïfi hebben geroepen. Hij moest door een van zijn eigen beveiligers worden tegengehouden. 

 

Zijn gedrag komt hem mogelijk op een straf van de Europese voetbalbond UEFA te staan. De Qatarees zit als voorzitter van de ECA, de associatie van Europese voetbalclubs, in het bestuur van de UEFA.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: