Ga naar de inhoud

Karim Benzema: de vergeten spits die eindelijk de mondiale erkenning krijgt die hij zocht

Het moest en zou de avond worden waarop de wereld aan de voeten lag van Kylian Mbappe. Onverwacht draaide het uit op de wedstrijd waarin Karim Benzema (34) eindelijk de mondiale erkenning kreeg waar hij al zo lang naar zocht.

Messi. Ronaldo. Lewandowski. Spreek hun naam over 20 jaar uit en iedereen denkt aan hun ongeëvenaarde doelpuntenproductie en genialiteit. Maar doe hetzelfde bij Karim Benzema en het risico bestond dat het sekstape-schandaal - en zijn bijhorende verbanning bij de nationale ploeg - als eerste door het hoofd schiet.

Heeft de Fransman met zijn onwaarschijnlijke prestatie tegen PSG die gedachte eindelijk definitief weggeveegd?

 

Over de hele wereld regende het lof voor Karim Benzema. “Hij is ontegensprekelijk één van de beste spitsen aller tijden”, tweette Gary Lineker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Benzema zal de lof niet retweeten, ongetwijfeld wel koesteren.

 

Het is namelijk de erkenning waar de spits al zo lang naar zocht. Die was er lang niet altijd, ondanks zijn fenomenale statistieken bij de grootste club ter wereld. 306 goals, zeg.

De reden? Lange tijd kreeg de Fransman te maken met een ploegmaat die alles en iedereen overschaduwde: Cristiano Ronaldo. Beiden arriveerden in de zomer van 2009 in Madrid. Samen wonnen ze 4 Champions League-titels en 2 kampioenschappen. Veel lof ging naar Ronaldo, weinig naar Benzema.

Sinds het vertrek van de Portugees schoot het aandeel van Benzema in de doelpuntenproductie van de Koninklijke de hoogte in.

 

Het aanzien voor de Fransman steeg navenant. Zeker toen hij afgelopen zomer in ere hersteld werd bij de nationale ploeg. De ultieme kans voor Benzema om alle criticasters hun ongelijk te bewezen. Alleen kon Benzema op het EK de torenhoge verwachtingen nooit inlossen.

Ach, ook dit seizoen bleef de nummer 9 aan de lopende band scoren voor Real. Maar liefst 27 stuks in 33 wedstrijden. Toch zorgde het voor minder buzz dan wanneer jonge kroonprinsen als Kylian Mbappé en Erling Haaland de weg naar doel vonden.

 

Benzema’s goals waren een vanzelfsprekendheid geworden.

 

Woensdagavond stond de troon van Mbappé al klaar in Bernabéu, maar het was de oude strijder die erop mocht gaan zitten.