Courtois looft Benzema: "Hij is de beste nummer 9 ter wereld"

Het werd een avond waarop de groten der aarde opstaan. Karim Benzema is ook zo iemand. Haast op zijn eentje knikkerde de Fransman Paris Saint-Germain uit de Champions League met een hattrick. "Ik denk dat hij laten zien heeft dat hij dit seizoen de Ballon d'Or misschien wel kan winnen", vertelde Thibaut Courtois na de wedstrijd.

"Ik denk dat Benzema een van de grootste spelers ter wereld is. Hij liet zien waarom hij de beste nummer 9 van de wereld is." Thibaut Courtois spaarde de woorden van lof niet voor zijn Franse ploegmakker. "Misschien samen met Lewandowski momenteel. Die scoorde er gisteren ook 3, maar had daar wel 2 strafschoppen voor nodig."

 

"Ik denk dat Benzema laten zien heeft dat hij dit seizoen de Ballon d'Or misschien wel kan winnen. Ongelooflijk hoe hij vanavond vocht en liep. Die laatste goal was fantastisch."

Benzema: "We hebben het verdiend"

"PSG is een geweldig team, maar we hebben het verdiend", vertelde matchwinnaar Karim Benzema. "We verloren in de heenwedstrijd en stonden achter aan de rust. Het was erg moeilijk, maar dit is een Champions League-wedstrijd."

 

"We begonnen goed, kregen kansen en in de tegenaanval scoorden ze. De comeback kwam er door mentale kracht. Het is geen fout van Donnarumma bij die 1-1, dat is druk zetten. Als we druk uitoefenen, kunnen we van iedereen winnen."

Als we druk uitoefenen, kunnen we van iedereen winnen.

Karim Benzema

Courtois: "Dat is de geschiedenis van deze club"

"Dat is de geschiedenis van deze club", glunderde Courtois nog. "Ook als we achter stonden, bleven we vechten. We wisten dat we met 1 doelpunt terug in de wedstrijd zaten. We hebben ook beter druk gezet dan in de heenwedstrijd."

 

"Daaruit komt ook dat eerste doelpunt. Hun doelman maakte een fout en we scoorden de 1-1. Dat deed hen een beetje dood. Maar dat is voetbal. Ze controleerden een groot deel van de wedstrijd."

 

"Het was een geweldige avond, maar we staan nog niet in de finale", aldus Courtois.