Ga naar de inhoud

Tiesj Benoot likt wonden na Strade en past voor Tirreno-Adriatico: "Snel nieuwe doelen stellen"

Tiesj Benoot moest na zijn valpartij noodgedwongen in de graskant blijven zitten.

Een domper voor Jumbo-Visma. Tiesj Benoot kwam vandaag zwaar ten val in de Strade Bianche. Onze landgenoot werd er nochtans naar voren geschoven als een van de schaduwfavorieten voor de overwinning. Benoot moet zijn voorjaar zo even "on hold" zetten en past wijselijk voor Tirreno-Adriatico. "Ik heb momenteel te veel last van mijn linkerknie en rug", klinkt het. Bij Victor Campenaerts valt de schade dan weer mee.

De Strade Bianche was ook dit jaar opnieuw een slagveld. Onze landgenoot Tiesj Benoot was een van de slachtoffers van een massale valpartij in de Italiaanse eendagskoers. De nieuwe transfer van Jumbo-Visma moest na die tuimelperte vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

 

"Het is zuur. Ik heb vandaag de kans gekregen om als kopman te starten. Daar ben ik de ploeg zeer dankbaar voor. Maar je gaat geen maand bovenop een berg zitten, om dan geen resultaat te halen."

 

“Ik zat voor mijn gevoel nochtans goed in de wedstrijd", klonk het bij een ontgoochelde Benoot. "Het lukte me om op de gravelstroken vooraan te zitten. Op het moment van de val zat ik bij de voorsten van het peloton. Veel veiliger kun je voor mijn gevoel niet zitten." 

 

"Helaas kon ik de twee vallende renners voor mij niet ontwijken. Een windvlaag zorgde ervoor dat we met zijn allen tegen de grond smakten."

Mijn conditie was goed, dat had ik vandaag graag willen verzilveren

Tiesj Benoot

"Mijn conditie was goed, dat had ik vandaag graag willen verzilveren. Nu is het de bedoeling om snel te herstellen. Ik heb momenteel last van mijn rug, dus slapen zal moeilijk gaan vannacht. Mijn linkerknie ligt ook helemaal open en kan niet gehecht worden."

 

Bij Jumbo-Visma maakten ze intussen bekend dat Benoot niet zal deelnemen aan Tirreno-Adriatico. Benoot zelf blikte al meteen vooruit. "Het is nu dag per dag bekijken hoe het herstel verloopt, zodat ik hopelijk zo spoedig mogelijk nieuwe doelen kan stellen voor dit voorjaar."

 

"Vanaf nu train ik voor de volgende eendagskoers. Misschien probeer ik nog een kleine stage in te plannen."

"Blij voor Lotte Kopecky en België"

Tiesj Benoot stak in zijn interview ook nog de loftrompet over Lotte Kopecky, die de Strade Bianche bij de vrouwen vandaag naar haar hand zette. "Ik was zeer onder de indruk van de uitslag van Lotte (Kopecky). Het is zeer leuk voor haar en voor ons land. Ze klopt Annemiek van Vleuten, die vorige week toch enorm demonstreerde. Een heel knap resultaat."

Ook schade bij Lotto-Soudal

Bij  Lotto-Soudal hadden ze met Tim Wellens en Victor Campenaerts twee ijzers in het vuur. Wellens eindigde uiteindelijk 8e, Campenaerts moest opgeven. "Hij ging voorafgaand aan de massale valpartij al eens tegen de grond."

 

"Campenaerts werd geraakt aan zijn rug, maar de schade lijkt mee te vallen." Ook Brent Van Moer ging onderuit door een windstoot. Hij heeft last van zijn heup en elleboog.

Bekijk de massale valpartij in de Strade: