Ga naar de inhoud

Novak Djokovic breekt na succesperiode van 15 jaar met zijn coach Marian Vajda

Novak Djokovic wuift zijn coach Marian Vajda uit.

Novak Djokovic en Marian Vajda vormen geen team meer. De Servische nummer 2 van de wereld heeft eind 2021 afscheid genomen van zijn trouwe rechterhand. Djokovic heeft dat nieuws gisterenavond laat bekendgemaakt op zijn website.

Marian Vajda en Novak Djokovic waren niet zomaar een samenwerkende vennootschap. De 56-jarige Slovaak en de 34-jarige Serviër waren 15 seizoenen lang onafscheidelijk, ze waren als het ware twee handen op een buik.

 

Maar aan alle sprookjes komt vroeg of laat een einde. Ook in dit geval.

 

"Na een baanbrekende samenwerking van 15 jaar kunnen we bevestigen dat Marian en Novak hun professionele band beëindigd hebben", staat te lezen op de website novakdjokovic.com.

 

"De twee hebben beslist er eind 2021 een punt achter te zetten. Marian heeft een belangrijke rol gespeeld in Novaks team. HIj heeft Novak mee aan 20 grandslamtitels en 361 weken op de nummer 1-positie geholpen."

 

"Drie jaar geleden voegde Goran Ivanisevic zich bij het trainersteam. Ook Goran heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van Novak. Hij zal met Novak blijven samenwerken."

"Zeer dankbaar"

"Marian stond tijdens de belangrijkste en meest memorabele momenten in mijn loopbaan aan mijn zijde. We hebben ongelofelijke dingen bereikt", zegt Djokovic.

 

"Ik ben zeer dankbaar voor de vriendschap en de toewijding in de afgelopen 15 jaar. Hij verlaat mijn professionele team, maar Marian zal altijd familie blijven. Ik kan hem niet genoeg bedanken voor alles dat hij voor mij gedaan heeft."

 

Marian Vajda reageert ook (kort): "Tijdens mijn 15 jaar met Novak heb ik hem als bevoorrechte getuige zien veranderen in de speler die hij vandaag is."

 

"Ik blik met immense trots terug op onze samenwerking en ben enorm dankbaar voor het succes dat we bereikt hebben. Ik blijf zijn grootste fan en kijk zelf uit naar een nieuwe uitdaging."