Novak Djokovic wint vlot zijn 1e match in Dubai na Australian Open-heisa

  Na alle heisa op de Australian Open hervat Novak Djokovic in Dubai de competitie. De Serviër wil er zijn nummer 1-positie op de ATP-ranking verdedigen. Hij begon alvast uitstekend aan het toernooi. In zijn eerste ronde zette hij in twee sets de Italiaanse wildcard Lorenzo Musetti (ATP-57) opzij.

  Novak Djokovic wou in 2022 zijn 21e grandslamtitel veroveren om Rafael Nadal en Roger Federer eindelijk voorbij te steken, maar dat liep in Australië grondig mis. Na een soap werd de Serviër naar huis gestuurd en veroverde Nadal zowaar de recordtitel.

   

  In een gesprek met de BBC vertelde Djokovic dat hij bereid is om nog grandslams te missen en de Serviër moet voorlopig dus de landen afschuimen waar hij wel welkom is zonder vaccinatiebewijs. In Dubai raakte Djokovic voorbij de paspoortcontrole. 

   

  "Wetende dat ik wel naar Dubai kon gaan, gaf me een doel. Ik ben dus zo goed als mogelijk voorbereid. Ik ben zeer enthousiast om weer te kunnen spelen", zei hij vooraf.

   

  En in zijn eerste partij leek hij inderdaad opnieuw de oude. Djokovic nam het op tegen de 19-jarige Lorenzo Musetti, die een wildcard kreeg van de organisatie. Djokovic kent de nummer 57 van de wereld maar al te goed, want op Roland Garros struikelde hij vorig jaar bijna over de jonge Italiaan op weg naar de eindzege.


  Dit keer werd het niet zo spannend. Djokovic maakte het in amper een uur en een kwartier af. 

  Heruitgave van thriller op Roland Garros

  Na Dubai wil Djokovic doorreizen naar Indian Wells (7-20 maart), maar hoogstwaarschijnlijk raakt hij ook de VS niet binnen zonder coronaprik. "Veel keuze heb ik momenteel niet", aldus Djokovic.


  "Het is vooral kijken naar waar ik mag gaan en kan spelen. Elke kans die ik heb om te spelen, zal ik waarschijnlijk gebruiken. Ik wil spelen, omdat het nog altijd is wat ik het liefste doe."

   

  En dat is niet de enige uitdaging die Djokovic te wachten staat. Hij wil ook zijn eerste plek op de ATP-ranking verdedigen, want Daniil Medvedev hijgt na de finale van de Australian Open in zijn nek.

   

  Als Medvedev het ATP-toernooi in Acapulco wint, is Djokovic hoe dan ook zijn troon kwijt, ongeacht zijn resultaat in Dubai. Maar de tegenstand is groot in Acapulco met onder meer Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas en Alexander Zverev.

   

  "Als het Medvedev lukt, zal ik de eerste zijn om hem te feliciteren", zei Djokovic. "Niemand verdient het meer dan hij."