Ga naar de inhoud

Vesely mept Djokovic uit het toernooi in Dubai en zo wordt Medvedev de nieuwe nummer 1

Novak Djokovic (1, 1)
Jirí Veselý (300)
einde
4
set 1
6
64
set 2
77

Novak Djokovic is vanaf volgende week niet langer de nummer 1 van de wereld in het mannentennis. De Serviër verloor donderdag op het ATP-toernooi in Dubai in de kwartfinales en moet door die nederlaag zijn troon afstaan aan de Rus Daniil Medvedev.

Novak Djokovic heeft in totaal 361 weken op nummer 1 gestaan op de ATP-ranking, maar die plaats moet hij dus volgende week afstaan aan Daniil Medvedev.

De Serviër verloor donderdag verrassend in de kwartfinales van het toernooi in Dubai. De Tsjech Jiri Vesely, de nummer 123 van de wereld, stuurde Djokovic wandelen met 6-4 en 7-6.

De nederlaag van Djokovic betekent dat hij volgende week voorbijgestoken wordt door Daniil Medvedev als nummer 1 van de wereld. Opvallend: het is van 2004 geleden dat die positie niet bekleed werd door een van de "grote vier": Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray.

 

"Het was mijn dagje niet", reageerde Djokovic na zijn onverwachte nederlaag. "Jiri speelde gewoon beter dan ik. Zijn arsenaal was indrukwekkend. Uiteraard kan ik beter, maar alle verdiensten zijn voor Jiri."

 

"Ik had nooit gedacht dat ik een kans zou hebben tegen Novak", zei de verrassende winnaar. 

 

"Het is prachtig voor onze sport dat er een nieuwe nummer 1 is. Novak is een geweldige kampioen, maar onze sport heeft nood aan een nieuwe nummer 1. Er staat een nieuwe generatie op en dat is erg fijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.