Ga naar de inhoud

Rode kaart volstaat voor Odjidja, middenvelder wordt niet vervolgd

Vadis Odjidja moest al in de eerste helft naar de kant.

AA Gent kan ook in de volgende competitiewedstrijden rekenen op Vadis Odjidja. De aanvoerder kreeg tegen Standard een strenge rode kaart onder de neus geduwd, maar wordt niet vervolgd door het Bondsparket.

In een duel met Tapsoba kwam Odjidja gisteren met zijn studs per ongeluk op de enkel van zijn tegenstander terecht. De aanvoerder van AA Gent was zich van geen kwaad bewust, maar kreeg toch rood na tussenkomst van de VAR.

 

Coach Hein Vanhaezebrouck hekelde de discutabele rode kaart. "Kijk, je kunt geen twee fouten maken op vijf beslissingen als je de beelden hebt", foeterde de trainer van Gent. En ook analist Peter Vandenbempt "begreep de beslissing niet".

 

Het Bondsparket heeft nu beslist om Odjidja niet te vervolgen, de uitsluiting tegen Standard volstond. De aanvoerder kan woensdag in de Beker dus aan de aftrap komen tegen Club Brugge.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.