Ga naar de inhoud

Hein Vanhaezebrouck haalt uit naar VAR: "Het kan niet dat je 2 fouten maakt op 5 beslissingen"

Wedden dat Hein Vanhaezebrouck maandag geen stem heeft? De trainer van KAA Gent schreeuwde zich schor tegen de arbitrage op Sclessin. "Ik snap dat het voor de scheidsrechter op het veld moeilijk is, maar de VAR kan eigenlijk geen fouten maken."

Tijdens Standard - KAA Gent eiste de arbitrage een zoveelste keer de hoofdrol op. En het waren vooral de Buffalo's die sakkerden op de wedstrijdleiding na een discutabele rode kaart voor Vadis, twee afgekeurde goals voor (nipt) buitenspel en een niet-gefloten penalty na hands van Sissako.

 

Het ging de pet van Hein Vanhaezebrouck te boven. "Ik vond de fout op Hanche-Olsen trouwens ook een rode kaart", begon de trainer zijn tirade. "Als je ziet welke beslissingen de VAR soms neemt... En dan duurt het ook nog eens drie minuten per fase."

 

"Kijk, je kunt geen twee fouten maken op vijf beslissingen als je de beelden hebt. Ik snap dat het voor de scheidsrechter op het veld moeilijk is, maar de VAR kan een herhaling meerdere keren bekijken vanuit verschillende hoeken."

Je kunt geen twee fouten maken op vijf beslissingen als je de beelden hebt.

Hein Vanhaezebrouck

Ondanks de meningsverschillen met de arbitrage pakte KAA Gent in het slot wel een cruciale driepunter tegen Standard. "Ik ben trots", glunderde Vanhaezebrouck. "Je speelt meer dan een helft met tien en ziet drie goals afgekeurd, maar wint uiteindelijk toch. Mijn spelers verdienden dat ook na deze wedstrijd. We hebben karakter én kwaliteit getoond."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.