Ga naar de inhoud

Charleroi-verdediger verloor bewustzijn, Mazzu excuseert zich: "Dante is niet zo'n jongen"

De onfortuinlijke Ozornwafor verliet het veld op een draagbaar.

Na Charleroi-Union was er logischerwijze veel te doen over de slag van Dante Vanzeir op het gezicht van Charleroi-verdediger Valentine Ozornwafor. Vanzeir kreeg rood, Union-coach Felice Mazzu verdedigt zijn spits: "Dante is iemand die in het verleden nog nooit fouten heeft gemaakt", zegt Mazzu.

"Het was echt een gewelddadige actie", zegt een aangeslagen Charleroi-coach Edward Still over de slag die Dante Vanzeir uitdeelde aan verdediger Valentine Ozornwafor.

"Onze speler heeft even zijn bewustzijn verloren en is nu ter observatie in het ziekenhuis. Het is shockerend dat hij op die manier buiten bewustzijn is geraakt."


"De rode kaart was een terechte beslissing. Maar mijn enige bezorgheid is dat Valentine niets overhoudt aan die actie en dat hij zo snel mogelijk herstelt."

Terwijl Ozornwafor verzorgd werd, kreeg Vanzeir rood.

Zoiets mag niet gebeuren op een voetbalveld

Union-coach Felice Mazzu

Ook Felice Mazzu was aangedaan door het incident. "Zoiets mag niet gebeuren op een voetbalveld", reageerde de coach van leider Union.

"Ik wil me in Dantes naam excuseren bij Ozornwafor en de hele Charleroi-familie. We hopen dat het niet te erg gesteld is met de speler."

Mazzu breekt tegelijkertijd een lans voor Vanzeir. "Hij is niet zo'n  jongen. Dante is iemand die nooit fouten maakt. Hij is altijd heel correct en positief ingesteld."

"Ik hoop dat er rekening mee gehouden wordt dat Dante nog nooit zoiets gedaan heeft in het verleden. En ik hoop ook dat hem nooit meer zoiets overkomt." 

Hoelang Vanzeir geschorst zal worden, is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat Mazzu de volgende match geen beroep kan doen op die andere succesvolle spits: Deniz Undav. De Duitser slikte zijn 5e gele kaart.

"Ik maak me geen zorgen, want ik heb vertrouwen in de hele spelersgroep. De spelers die volgend weekend op het veld staan, moeten het maximum geven om te tonen dat de afwezigheid van Dante en Deniz niet nadelig is voor Union."

VIDEO: De zware overtreding van Dante Vanzeir

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Vanzeir gaat zich na afloop excuseren in de kleedkamer van Charleroi

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.