Pech voor Mark Cavendish: Brit komt stevig ten val in Oman en moet na straf puntentrui afgeven

Cavendish kende een vervelende dag in Oman.

Geen fijne dag voor de Brit Mark Cavendish in de Ronde van Oman. De spurtbom van Quick-Step Alpha Vinyl kwam tijdens de etappe zwaar ten val en nadat de jury opmerkte dat hij zich nadien ook nog enkele keren aan een voertuig afduwde moest hij ook nog zijn puntentrui inleveren.

Op ruim 60 kilometer van de aankomst kwam Cavendish ten val op het moment dat het peloton in meerdere waaiers werd getrokken. "Spijtig genoeg ben ik daarbij nogal zwaar onderuit gegaan", reageerde de Brit achteraf.

 

"Het geluk is dat de blessures niet zo erg lijken. Ik kon ook weer op mijn fiets kruipen. Het zal bij wat schaafwonden blijven en hopelijk is de andere betrokken renner (Ignatas Konovalovas) ook oké."

 

In de etappe van morgen (dinsdag) zal Cavendish niet meer in de groene puntentrui aan de start komen. De wedstrijdjury stelde vast dat hij na zijn crash zich meermaals afduwde aan een voertuig.

 

De Brit kreeg een boete van 300 Zwitserse frank en er werden 9 punten in het puntenklassement afgetrokken. 

De smak van Cavendish en Konovalovas