Belgische skiërs ondanks uitschuivers strijdvaardig: "Revanche in de slalom! Ik pak iedereen terug!"

De reuzenslalom werd een afknapper voor de Belgische skiërs, want Sam Maes en Dries Van den Broecke vielen al in de eerste run uit. Ze geven allebei hun fout toe en zweren zich woensdag te herpakken op de slalom.

"Sorry voor mijn taalgebruik, maar dit is klote, hé", windt Sam Maes er geen doekjes om.

 

"Ik dacht dat ik het gezien de omstandigheden goed deed. We hebben niet veel wedstrijden in de sneeuw gehad, dat maakt het extra moeilijk als je terugkomt na een blessure."

 

"Eigenlijk ben ik wel trots op mezelf dat ik zoveel lef toonde, maar ik maak een fout die ik niet mag maken. Ik zet niet genoeg druk op mijn buitenski, dat is mijn eigen fout. Ik kon het niet volhouden."

 

"Ik ben trots maar ook kwaad op mezelf. Het was een heel moeilijke wedstrijd, maar ik zoek geen uitvlucht. De piste lag er goed bij en de zichtbaarheid was voor iedereen hetzelfde."

 

Aan het einde van het interview doet Maes nog de groeten aan zijn familie, die het van thuis uit hebben moeten volgen. "Het spijt mij. Maar ik neem revanche in de slalom. Ik pak iedereen terug!"

programma van Sam Maes
zondag 13 februari reuzenslalom DNF verslag
woensdag 16 februari slalom DNF verslag

Van den Broecke: "Plots waren de ski's weg"

Dries Van den Broecke had zijn olympische debuut wel anders voorgesteld. "Het is allemaal zo snel gegaan. Ik weet zelf nog niet wat er is misgegaan."

 

"Ik zat goed in het ritme en was gas aan het geven. In de bocht ging ik iets te veel naar binnen en plots waren de ski's weg. Een fout, die ik ook maak omdat de piste er wat ruiger bij lag."

 

Van den Broecke kan net als Maes revanche nemen op de slalom. "Daarin ben ik even sterk als op de reuzenslalom. Er is dus nog niets verloren."

 

In tegenstelling tot Maes is Van den Broecke in Peking wel omringd door zijn familie. Zijn vader en broer behoren immers tot het medische personeel tijdens de skiwedstrijden. "Ik heb mijn broer daarnet gezien in de bocht. Hij zag er ontgoocheld uit. Niets aan te doen."

programma van Dries Van den Broecke
zondag 13 februari reuzenslalom DNF verslag
woensdag 16 februari slalom DNF verslag