Ga naar de inhoud

Sam Maes en Dries Van den Broecke vallen allebei uit in verraderlijke reuzenslalom

Toen zag het er nog goed uit voor Sam Maes.

Sam Maes en Dries Van den Broecke hebben allebei de eerste run van de reuzenslalom niet overleefd. Maes kon de finish én een goeie tijd al ruiken toen hij in de fout ging, Van den Broecke ging al in het eerste deel de mist in in een door de sneeuw erg veeleisende piste.

De omstandigheden op de Ice River waren uiterst uitdagend, want door de sneeuw (voor het eerst op deze Spelen) was het een stuk moeilijker om de goeie sporen te vinden en was het ook nog eens gladder.

 

Sam Maes had als doel om minstens beter te doen dan zijn 32e plaats in de reuzenslalom van 4 jaar geleden. Hij zette goeie tijden neer en leek makkelijk in de top 30, misschien wel top 20 te eindigen na de eerste run.

 

Maar met de finish in zicht liet Maes zich toch in de luren leggen door het parcours. Hij gleed nog wel over de finish, maar had op het einde de juiste route niet meer kunnen volgen.

 

Ook Dries Van den Broecke sneuvelde al in de eerste run. De 26-jarige Gentenaar was vastberaden om zijn olympische debuut niet onopgemerkt te laten passeren, maar hij verloor al vroeg in zijn afdaling zijn evenwicht. Met een luide "f*ck" schreeuwde hij zijn frustraties van zich af.

programma van Sam Maes
zondag 13 februari reuzenslalom DNF verslag
woensdag 16 februari slalom DNF verslag
programma van Dries Van den Broecke
zondag 13 februari reuzenslalom DNF verslag
woensdag 16 februari slalom DNF verslag