Kim Meylemans test opnieuw negatief: "Weer licht aan het einde van de tunnel"

Skeletoni Kim Meylemans zit op enkele dagen van de start van de Olympische Winterspelen nog altijd vast in een quarantainehotel in Peking. De uitslag van haar laatste coronatest was opnieuw negatief.

Het kwam gisteren als een donderslag bij heldere hemel binnen, zeker voor Kim Meylemans zelf: bij aankomst in Peking testte de olympische atlete positief op corona, ook al maakte ze eerder dit jaar al eens een besmetting met omikron door.

 

Een nieuwe test gaf een negatief resultaat, maar de Chinezen waren onverbiddelijk: Meylemans werd meteen overgebracht naar een quarantainehotel.

 

"Na 20 uur wachten heb ik eindelijk nieuws over mijn laatste PCR-test en ook die is negatief", laat Meylemans weten via Instagram. "Ik ben nog altijd in quarantaine, maar er is nu tenminste licht aan het einde van de tunnel." In principe mag je na 2 negatieve testen uit quarantaine.

 

Meylemans, die pas op 11 februari in actie komt in het skeleton, houdt er op haar kamertje in ieder geval de moed in. Via Instagram geeft ze een rondleiding van haar verblijfplaats voor de komende  dagen. Mét een fiets en fitnesstoestellen om de conditie te onderhouden.

Kim Meylemans leidt ons rond in haar hotelkamer

programma van Kim Meylemans
vrijdag 11 februari run 1 1'02"35 (6e) 1'02"35 (6e)
vrijdag 11 februari run 2 1'02"92 (12e) 2'05"27 (11e)
zaterdag 12 februari run 3 1'02"34 (11e) 3'07"61 (11e)
zondag 13 februari run 4 1'03"73 (20e) 4'11"34 (18e)