Ga naar de inhoud

Yanina Wickmayer keert als mama terug in het tennis: "Ik speel om te winnen"

Yanina Wickmayer maakt op haar 32e haar comeback in het tennis. Na de geboorte van haar kind in april 2021 en een grondige voorbereiding op een terugkeer in de sport wil ze binnenkort opnieuw haar opwachting maken op de courts. 

Yanina Wickmayer keert terug naar het tennis en neemt haar dochter mee

Yanina Wickmayer speelde op 1 oktober 2020 haar laatste wedstrijd, een dubbelmatch in de eerste ronde van Roland Garros.

 

Onze landgenote, toen 162e op de WTA-ranking, kondigde enkele dagen later haar zwangerschap aan, maar liet toen al optekenen dat ze niet definitief afscheid van het tennis zou nemen.

 

Wickmayer werd in april 2021 mama en beschikt niet meer over een spot op de WTA-ranglijst, maar ze kan rekenen op een beschermd klassement voor een terugkeer op de toernooien.

 

Onze landgenote zal haar rentree vieren op het ITF-circuit. Vanaf 7 februari gaat ze aan de slag op het toernooi van Porto (Portugal).

 

Ze won 5 WTA-titels tijdens het eerste deel van haar carrière. Wickmayer, die het in 2010 tot de nummer 12 van de wereld schopte, kende in 2009 haar hoogtepunt met een halve finale op de US Open. 

"Ik droom van de Spelen in Parijs"

"Ik heb de tijd genomen om van mijn dochtertje te genieten, maar ben dan weer beginnen te trainen en ik vond er al snel weer het plezier om te spelen", legt Yanina Wickmayer uit. 

 

"Ik heb dan beslist om er alles aan te doen om weer topfit en competitieklaar te geraken. Ik ben nu op het punt gekomen waarop ik weer honderd procent kan vertrouwen op mijn lichaam."

 

Wickmayer zegt nog ambitie te hebben, maar fixeert zich niet meer op een bepaalde ranking of het bereiken van een bepaalde ronde op een groot toernooi.

 

"Ik zal spelen om te winnen en ik droom van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, maar ik wil vooral genieten en dit nieuwe avontuur samen met mijn dochtertje beleven", stelt ze. Haar gezin zal zoveel mogelijk met haar meereizen.

 

Wickmayer treedt als spelende mama in de voetsporen van onder meer Kim Clijsters en Serena Williams. 

 

"Het is mooi dat er steeds meer mama's zijn op het circuit", zegt ze. "We hebben het recht om ons leven van atleet te combineren met het moederschap."

Bekijk het interview met Yanina Wickmayer: