Ga naar de inhoud

Karim Benzema krijgt inbrekers over de vloer tijdens match tegen Elche

Karim Benzema

Inbrekers hebben zondag het huis van Karim Benzema geviseerd. De aanvaller van Real Madrid stond op dat moment op het veld in de competitiewedstrijd tegen Elche.

"De speler realiseerde zich wat er was gebeurd toen hij na de wedstrijd naar huis terugkeerde en ontdekte dat alles was overhoop gehaald in zijn woonst", klinkt het bij het Spaanse gerecht.

Het zou voorlopig onduidelijk zijn wat er is gestolen. Volgens de eerste bevindingen zijn de dieven over de buitenste omheining van het pand geklommen en het huis binnengekomen door een raam open te breken.

Benzema is lang niet de eerste voetballer in Spanje die thuis ongewenst bezoek kreeg tijdens een wedstrijd. In oktober 2019 kondigden de Spaanse ordediensten en Europol nog de ontmanteling aan van een netwerk van inbrekers dat vooral spelers van Atletico en Real Madrid als doelwit had.

Ook in andere landen zijn voetballers al vaker het slachtoffer geweest van inbrekers tijdens een wedstrijd. Enkele dagen geleden drongen inbrekers nog binnen bij Manchester United-speler Victor Lindelöf.