Jordi Meeus na zijn doorbraakseizoen: "Focus ligt vanaf nu meer op resultaten rijden"

  Na zijn succesvolle debuutseizoen - met 2 profzeges en tal van ereplaatsen - is Jordi Meeus opgeschoven in de pikorde bij Bora-Hansgrohe. "In de toekomst wil ik ook zien wat ik in het klassieke werk kan."

  Bora-Hansgrohe zag in het tussenseizoen snelle jongens als Pascal Ackermann en Peter Sagan vertrekken, maar haalde aan de andere kant wel Sam Bennett en Danny van Poppel binnen.

   

  "Ik ben gestegen in de pikorde", zegt Jordi Meeus. "Sam is de nummer 1, ik de nummer 2. Als Danny en ik nog samen in de finale zitten, dan zal de vorm van de dag bepalen wie er mag sprinten. Ik kom heel goed overeen met hem, we komen daar wel uit."

   

  Meeus kwam het profpeloton binnen als pure sprinter, maar hij wil zich - naar zijn idool Tom Boonen - geleidelijk aan ook in het klassieke werk specialiseren. "Voorlopig ligt de focus nog altijd op de sprints, maar op trainingskamp zit ik nu bijvoorbeeld in de klassieke groep en niet meer in de sprintersgroep."

   

  "Het wordt lastig om nu al finales te rijden in koersen als de Ronde van Vlaanderen. Daar hebben we met de ploeg betere opties, zoals een Politt. Ik moet mijn kans grijpen in koersen zoals Kuurne en Nokere. De focus ligt voor mij dit jaar iets meer op resultaten rijden."

  Sam Bennett is de nummer 1, ik ben nu de nummer 2.

  Jordi Meeus over de pikorde bij de sprinters

  "Geen slechte zet om afscheid te nemen van Sagan"

  Bora-Hansgrohe stond de laatste jaren vaak synoniem met Peter Sagan, ook al kon die zijn status niet altijd meer koppelen aan prestaties. "Het was logisch dat Peter met zijn palmares het kopmanschap opeiste."

   

  "Maar ik denk dat we nu meer op één lijn zitten, op hetzelfde niveau. Dat was geen slechte zet van de ploeg."

   

  Anderzijds kondigde grote baas Ralph Denk aan dat de ploeg zich meer zou specialiseren in het rondewerk. "Toch hebben we nog altijd een supersterke kern voor het vlakke. Tactisch zal er misschien een beetje anders gereden worden, maar ik denk niet dat dat een negatief effect zal hebben voor mij."