Kevin De Bruyne voor het 2e jaar op een rij in het Team van het Jaar op de FIFA Awards

  Kevin De Bruyne bereikte de kwartfinale op het EK met België en speelde de CL-finale met Manchester City.

  Voor het 4e jaar op een rij heeft een Belg het beste elftal van het jaar gehaald op de FIFA Best Football Awards. Kevin De Bruyne wist net als vorig jaar opnieuw een plaatsje in het elftal te veroveren.

  Het Team van het Jaar, officieel de FIFA FIFPro Men's World11, bulkt opnieuw van de sterren, met onder meer een duizelingwekkende voorhoede met Messi, Ronaldo, Haaland en Lewandowski.

   

  Achter dat kwartet kreeg Kevin De Bruyne een plaatsje, op een middenveld met Chelsea-ploegmaats Kanté en Jorginho. Slechts 4 spelers maakten ook vorig jaar deel uit van de ideale elf, met naast De Bruyne ook Ronaldo, Messi en Lewandowski.

   

  De Bruyne evenaart zo de prestatie van Eden Hazard, die zowel in 2018 als 2019 in het Team van het Jaar werd verkozen.

   

  Opmerkelijk was dat Gianluigi Donnarumma, die verkozen werd tot Speler van het EK, onder de lat staat in dit droomelftal, maar dat Edouard Mendy (Chelsea) wel werd verkozen tot Doelman van het Jaar. Mo Salah was dan weer bij de supergenomineerden voor de Speler van het Jaar, maar dat volstond niet voor een plaatsje in de World 11.