Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx verklaart mindere kür: "Toch eens over praten met een mental coach"

Twee valpartijen kostten Loena Hendrickx een mogelijke medaille op het EK kunstschaatsen en lieten haar toch met een minder gevoel achter na uiteindelijk haar beste kampioenschap ooit. "Ik was overdonderd na die eerste dag. Daardoor voelde ik mij anders dan normaal."

Loena Hendrickx stond er maar beteuterd bij toen Sporza-journaliste Inge Van Meensel haar na de wedstrijd opving. "Ik had een mindere dag. Ik was wat overdonderd na die eerste dag. Na die kleine medaille leek het alsof de wedstrijd al voorbij was."

 

"Dat mag geen excuus zijn, ik moet mijn hoofd er bij kunnen houden. Maar ik was heel erg zenuwachtig, op een andere manier dan normaal. Ik voelde mij minder en wist niet hoe ik daarmee moest omgaan."

 

"Ik had buikpijn door de zenuwen en had ook geen goeie nachtrust, omdat het erg luid was op de gang. Het duurde ook enorm lang voor ik in actie moest komen, waardoor je urenlang gaat nadenken. Normaal gezien kan ik daar nochtans mee omgaan."

 

"In België zal ik toch nog eens een mental coach moeten opzoeken om hierover te praten. Nu weten we weer waaraan we moeten werken. Hopelijk is het dan beter in Peking."

 

"Sowieso is dit EK een grote opsteker voor de Spelen. Ik ben er trots op wat ik tot nu al bereikt heb. Ik heb hier toch kunnen vechten tegen de Russen. Vandaag moet ik gewoon snel vergeten."

Jorik Hendrickx: "Onbewust toch druk na die 2e plaats"

Met haar 4e plaats evenaarde Loena Hendrickx de beste EK-prestatie van haar broer Jorik, die nu haar trainer is. "Ze is 4e van Europa, maar niet op de manier waarop we het gepland hadden."

 

"Ze schaatste een mindere kür, dat moeten we nog finetunen voor de Spelen, als we daar onze ambitie om de top 8 te halen willen waarmaken."

 

"Na die 2e plaats in de korte kür leg je jezelf onbewust toch druk op, ook al wisten we dat een medaille niet realistisch was als iedereen goed zou schaatsen. We moeten nog meer met onszelf bezig zijn."

 

Voor Jorik Hendrickx is dit niet meer dan een kleine uitschuiver richting Peking. "Ik weet dat ze veel beter kan, dat toont ze op de training. Het is dus vooral een mentale kwestie. We hebben nog 2,5 week om eraan te werken en dan komt het goed. Loena zal de knop wel omzetten."