Gaat Anderlecht na winterstop door op elan? "Trein kwam net op goede snelheid"

  Hendrik Van Crombrugge is de aanvoerder van Anderlecht.

  Halfweg het voetbalseizoen staat Anderlecht tussen de mensen. Het is voorlopig derde in de Jupiler Pro League en in de Beker van België bereikte het de halve finales. Wat mogen we na de winterstop verwachten van de recordkampioen? "De kaarten liggen goed, het is aan ons om ze goed uit te spelen", zegt aanvoerder Hendrik Van Crombrugge.

  "Neerpede is ook gezellig"

  "Een zo goed mogelijk seizoenseinde met Anderlecht", meer sportieve wensen heeft Hendrik Van Crombrugge niet voor het nieuwe jaar. De aanvoerder van de recordkampioen doet die wens vanuit Neerpede en niet vanuit Dubai, waar Anderlecht normaal gezien op winterstage ging.

   

  "Ik ben iemand die graag op eigen bodem blijft, dus ik vind het niet zo erg dat we niet in Dubai zijn", zegt de doelman. "Daar is het weer natuurlijk iets aangenamer, goed voor de vitamine D. Maar Neerpede is ook gezellig en ik ben graag bij mijn familie. Al is het soms wel eens goed om weg te zijn van huis."

   

  Met welk gevoel zijn Van Crombrugge en co. begonnen aan het tweede deel van de competitie? "Een goed gevoel. En hongerig. Ik denk dat de winterbreak er voor ons kwam op een moment dat we net verder wilden doorgaan op de ingeslagen weg. Onze trein kwam net op een goede snelheid."

   

  "Dat is nu eventjes onderbroken, maar ik heb vertrouwen in de groep en we gaan daarop verder breien."

  Onze trein kwam net op een goede snelheid.

  Hendrik Van Crombrugge

  "Iedereen is hongerig"

  Anderlecht dook de winterstop in met 16 op 18, alleen in het Jan Breydelstadion won het niet van Club Brugge. Die reeks deed dan ook deugd in de hoofdstad. "Maar de trainer heeft benadrukt dat er wel degelijk nog werkpunten zijn", aldus Van Crombrugge.

   

  CEO Peter Verbeke zei in een interview met deze website dat Anderlecht "geen titelkandidaat is". 

   

  Is het seizoen dan geslaagd zonder prijs? "Er zijn clubs die enorm veel geld hebben uitgegeven, maar sportief niet sterker zijn dan wij. We zitten in een goeie positie in de competitie en doen ook in de Beker nog mee. De kaarten liggen goed, het is aan ons om ze goed uit te spelen."

   

  "Ons management heeft bewezen dat creatief omspringen met beperkte middelen ook een sportief goed geheel op de mat kan brengen. Daar is dit Anderlecht het bewijs van. Iedereen is hongerig en wil succesvol zijn."

  Ons management heeft bewezen dat creatief omspringen met beperkte middelen ook een sportief goed geheel op de mat kan brengen.

  Hendrik Van Crombrugge

  "Toch een risicoberoep"

  En wat met het coronavirus, dat ook meevoetbalt in België? "Ik denk dat het zeker in januari zijn invloed zal hebben op onze competitie", verwacht Van Crombrugge. "Ik hoop dat Anderlecht gespaard kan blijven, maar je weet het nooit. We trainen natuurlijk samen buiten én binnen, op dat vlak hebben we een risicoberoep."

   

  "Had ik een glazen bol, dan kon de regering mij zelfs raadplegen. Die heb ik niet, dus ik weet niet hoe het zal evolueren. Ik hoop gewoon dat Anderlecht gespaard blijft."