Anderlecht rondt kapitaalsverhoging af: "Doel: zo snel mogelijk koppositie overnemen"

    De toekomst van het Lotto Park is verzekerd.

    Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de veelbesproken kapitaalsverhoging van Anderlecht is vanochtend afgerond. Peter Verbeke werd aangeduid als CEO. "Dit alles met één doel: Anderlecht wil zo snel mogelijk de koppositie in het Belgisch voetbal opnieuw innemen. Op én naast het veld."

    In april kwam er eindelijk paars-witte rook: de kapitaalsverhoging werd unaniem goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Vanochtend is de financiële operatie uiteindelijk afgerond.

     

    Eigenaar Marc Coucke, die nog aanspraak kon maken op een openstaande schuld van 50 miljoen euro, scheldt de schulden van de club kwijt. Bovendien neemt hij deel aan de kapitaalsverhoging van in totaal 42 miljoen euro.

     

    Een ander deel daarvan wordt ingebracht door Mauvavie, het vehikel dat voorzitter Wouter Vandenhaute en Geert Duyck samen hebben opgericht om Anderlecht te steunen. Steven Buyse en Michael Lavrysen, twee grote Anderlecht-supporters, komen ook mee aan boord.

     

    De kapitaalsverhoging was lang voer voor discussie met de minderheidsaandeelhouders. Ook daar werd een oplossing bereikt: Michael Verschueren en Johan Beerlandt hebben hun aandelen verkocht aan hoofdaandeelhouder Marc Coucke. Verschueren blijft wel bestuurder samen met Etienne Davignon.

    Peter Verbeke is nieuwe CEO

    "De herschikking van de schulden en het vers kapitaal van 42 miljoen euro moeten RSC Anderlecht toelaten om opnieuw een gezonde club te worden", klinkt het bij de club. "Die uitdaging gaat de club aan onder leiding van onze nieuwe CEO, Peter Verbeke."

     

    "De werkwijze die Peter het voorbije anderhalf jaar binnenbracht in het sportieve departement van de club, wordt zo doorgetrokken binnen heel RSC Anderlecht. Dit alles met één doel: Royal Sporting Club Anderlecht wil zo snel mogelijk de koppositie in het Belgisch voetbal opnieuw innemen. Op én naast het veld."

     

    "Anderlecht wil tot slot zijn supporters, partners en de aandeelhouders uitdrukkelijk bedanken voor het vertrouwen, het geduld en het onwrikbare geloof in het paars-witte verhaal. Vandaag kijken we samen met vertrouwen de toekomst tegemoet."