Anderlecht dreigt "grootste talent" uit opleiding te verliezen: "Supporters, kom in actie"

  Rayane Bounida in actie voor Anderlecht.

  Anderlecht dreigt een ferme tik te incasseren. De 15-jarige Rayane Bounida, in het wereldje bekend als grootste talent van Neerpede, staat op het punt om paars-wit te verlaten. Dat vertelde voorzitter Wouter Vandenhaute in een podcast van MIDMID.

  Filmpjes van zijn dribbels en goals gaan sinds zijn wedstrijden bij de jongste jeugdreeksen de wereld rond. Zijn Instagram-account telt meer volgers dan dat van Anderlecht (330.000). En elke internationale jeugdscout heeft hem wel in zijn notitieboekjes staan.

   

  Rayane Bounida heeft nog geen wedstrijd voor de A-kern van Anderlecht gespeeld, maar is nu al een fenomeen. Alle kenners zijn het erover eens dat de onnavolgbare dribbelaar, sinds zijn 11e onder contract bij Nike, momenteel het grootste talent van paars-wit is.

   

  Bij Anderlecht deden ze er dan ook alles aan om Bounida sinds zijn 15e een eerste profcontract te laten tekenen. Alleen waren de eisen van zijn entourage veel te hoog. Wanneer Bounida op 3 maart zijn 16e verjaardag viert, kunnen ook buitenlandse clubs hem vastleggen.

  Mocht het eindejaar de familie Bounida toch nog op andere gedachten brengen, zal ik de eerste zijn om dat te omarmen.

  Wouter Vandenhaute

  En dat is ook exact wat dreigt te gebeuren. “Ik denk dat hij uit onze vingers is geglipt”, gaf voorzitter Wouter Vandenhaute toe bij MIDMID. “Mensen maken keuzes. Ik vind dat persoonlijk heel jammer. Nochtans ben ik ervan overtuigd dat het voor Rayane en zijn familie, die ingebed zijn in Vilvoorde, veel mooier zou zijn om door te breken in Anderlecht. Dan zou the sky nog altijd the limit zijn.”

   

  “Onze deur blijft wagenwijd openstaan. Mocht het eindejaar de familie Bounida toch nog op andere gedachten brengen, zal ik de eerste zijn om dat te omarmen. Maar ik vrees dat er nog heel weinig aan te doen zal zijn.”

   

  “Misschien moeten er nu massaal initiatieven en acties ontstaan”, lacht Vandenhaute, die erop hint dat het talent naar Ajax trekt. “We moeten er nu op een positieve manier alles aan doen om Bounida bij Anderlecht te houden en hem te verleiden. Misschien moeten we de fans oproepen om in minuut 14, zijn rugnummer, te applaudisseren.”

  Bekijk hieronder een compilatie van Rayane Bounida