Kim Huybrechts na nachtje slapen: "Volgende keer juich ik nog luider"

  De smaakmakers van gisteren.

  "Met opgeheven hoofd": zo vertaalt Kim Huybrechts zijn gevoel na zijn uitschakeling op het WK darts van maandagavond. Onze landgenoot flirtte met een stunt tegen de nummer één van de wereld, maar moest zich gewonnen geven na een slopende en emotionele nagelbijter. Op Twitter was de heisa echter nog niet voorbij, want Huybrechts verwijderde zijn eerste reactie. 

  Kim Huybrechts dreef Gerwyn Price, titelverdediger en nummer één van de wereld, gisteren tot het uiterste. 

   

  In een hoogstaande wedstrijd bereikte de spanning een kookpunt en was er sprake van haantjesgedrag. Zo ergerde onze landgenoot zich aan het gejuich van zijn tegenstander.

   

  Na de nachtrust reageert Huybrechts nog eens op Twitter. "Wat een wedstrijd", geniet hij na. "Ik denk nog altijd dat ik mijn kansen had moeten benutten en had moeten winnen."

   

  "Maar als je de nummer één van de wereld (momenteel toch) bijna kunt kloppen, dan is het met opgeheven hoofd."

   

  "Het was een emotionele wedstrijd voor allebei, maar ik zou niets anders doen", kaart Huybrechts de akkefietjes in het slot aan. 

   

  Actie-reactie, schrijft Huybrechts. "Gezzy (Gerwyn Price) zei dat ik het de volgende keer niet zou doen, maar de volgende keer grijp ik mijn kansen, makker", knipoogt hij. "Dan juich ik nog luider."

   

  "Ik respecteer hem, maar "less talking more walking"", was de afsluitende boodschap.

  Ik denk nog altijd dat ik mijn kansen had moeten benutten en had moeten winnen.

  Kim Huybrechts

  In nieuwe tweet: "Ik heb lessen geleerd uit de match"

  Ruim een halfuur na zijn eerste berichten deelde Kim Huybrechts een nieuwe post, wellicht ingegeven door de (negatieve) reacties op zijn eerste stellingen.

   

  "Laten we het opnieuw doen", lachte hij. "Ik heb genoten: iemand moest winnen, iemand moest verliezen. Ik heb er lessen uit geleerd."

   

  "Oh ja: ik steun geen liederen die anderen beledigen", voegde hij nog toe, met de afronding dat de "haters" nu op andere berichten konden antwoorden.

  Er volgde niet veel later nog een tweet: