Ga naar de inhoud

Teleurgestelde Huybrechts spaart Price niet: "Hij is een "cheat""

 ma 27 december 2021 22:42
Kim Huybrechts ergerde zich blauw aan Gerwyn Price.

Het mocht niet zijn voor Kim Huybrechts op het WK darts in Londen na een weergaloze pot darts tegen Gerwyn Price. In een dramatische zevende set liepen de gemoederen tussen beide spelers hoog op. "Hij is vervelend op een podium", reageerde een teleurgestelde Huybrechts.

"Ik ben heel teleurgesteld. Ik had moeten winnen, heel simpel", sprak Huybrechts vlak na de wedstrijd bij het Nederlandse AD. "Ik kan niet veel meer zeggen. Het was niet goed. In de tiebreak was ik dramatisch op zijn worp, ik mis 21 pijlen op een dubbel."


Ondanks de gemiste kans kan Huybrechts wel terugkijken op een beresterke partij, maar daar wil "The Hurricane" nog even niets van weten. "Dat ik een topwedstrijd speel? Wat ben je daar mee? Hij gaat door en ik niet. Dit doet pijn."


Ook kwam Huybrechts nog terug op het incident tussen Price en hem in de beslissende set. Caller Kirk Bevins moest beide haantjes zelfs even uit mekaar halen. "Hij schreeuwt constant, non stop", zei Huybrechts over Price.

Price juicht constant als hij voorbij je loopt. Dat is irritant. Als hij zo wil winnen... mooi.

Kim Huybrechts

"Ik doe het ook, maar hij doet het als hij naast me komt, net wanneer ik wil aanleggen om te werpen. Soit, het maakt niet uit, dat is gewoon hoe hij het doet. Ik wil me er nu niet te veel over uitspreken net na de wedstrijd, maar hij is gewoon vervelend op een podium."

 

"Als ik uitwerp juich ik ook wel, maar dan naast me", gaat Huybrechts verder. "Hij doet het constant als hij voorbij je loopt. Dat is irritant. Als hij zo wil winnen, mooi. Het is zoals de Engelsen het zeggen: hij is een "cheat". Maar hij doet het graag."

 

"Het is heel lastig om zo bij je eigen spel te blijven. Je probeert je te focussen op je worp... Ik vind het niet erg als iemand juicht, maar niet naast je. Ik slaap altijd goed, maar dit is een hele zure", besluit hij.

Price: "Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren"

Gerwyn Price was dan weer erg opgelucht met zijn zege. "Dit was zwaar", sprak hij meteen na de partij op het podium. "Het publiek was pittig en Kim ook. Op het einde was het lastig en was er even wat wrijving tussen ons, maar dat hoort gewoon bij dit soort wedstrijden."

 

"Hij gaf gas en ik gaf tegengas", sprak Price over het incident. "Ik zou niet blij zijn geweest als ik dit verloren had, dat is Kim nu ook niet. Maar zo gaat het gewoon."

 

"Hij juichte enkele keren uitbundig bij het teruglopen, dus gaf ik hem een koekje van eigen deeg. Als je goed genoeg bent om uit te delen, moet je ook goed genoeg zijn om te incasseren. Maar goed, godzijdank ging die laatste dubbel twintig erin", besloot hij.

Op het einde was het lastig en was er even wat wrijving tussen ons, maar dat hoort gewoon bij dit soort wedstrijden.

Gerwyn Price
Lees ook: