Crisis bij Essevee: "Of Dury moet opkrassen, hangt ook af van geld bij sterke man"

  Het gaat van kwaad naar erger met Zulte Waregem. Gisteren verloor de ploeg van Francky Dury opnieuw. De tegenstander was weliswaar leider Union, maar het voetbal dat Essevee bracht was verontrustend. De vraag is dan of Zulte Waregem overweegt om toch afscheid te nemen van trainer Dury. Volgens commentator Tom Boudeweel hangt dat van een paar factoren af. 

  Gisteren was Tom Boudeweel in het stadion getuige van de 0-2 nederlaag, die al in de eerste helft vorm kreeg. “Dat de ploeg veel tegendoelpunten incasseert, dat was vorig jaar al zo, maar dat probleem is niet weg. Ze kunnen heel moeilijk de nul houden."

   

  "Als je uit de problemen wil geraken, dan moet je eerst en vooral beginnen met een
  stevige fundering achterin, maar zover zijn ze nog niet.”

   

  “En het is minstens even erg dat de drive en de grinta uit het team verdwenen zijn. Ik zie ook een ploeg die zonder samenhang speelt en dat is niet de eerste keer."

   

  "En ja, gisteren moest Dury wel een paar middenvelders missen door een blessure, maar soms lijkt Zulte Waregem wel los zand. Terwijl ze net nu een blok moeten vormen. En de vraag is hoe het op dat vlak zit met de impact van de trainer op de spelersgroep.”

  Zulte Waregem lijkt soms wel los zand. En dat terwijl ze net een blok moeten vormen

  Tom Boudeweel

  Dury zal niet zomaar vertrekken, dan moet er boter bij de vis

  Gisteren vroegen de fans om het ontslag van Francky Dury. “Hoe het verder gaat, zal me zeer benieuwen. Reken maar dat ze dezer dagen de koppen in een soort crisisberaad bij mekaar zullen steken bij Zulte Waregem."

   

  "Misschien wil Dury de scepter zelf wel overdragen, maar dat zal niet zomaar gebeuren, vrees ik. En als Dury ontslagen zou worden, dan zal er ook boter bij de vis moeten komen. En dan wordt er al snel in de richting gekeken van sterke man Tony Beeuwsaert. Daar kan het uiteindelijk van afhangen.”

   

  En stel dat er afscheid genomen wordt van "Mister Zulte Waregem", wat dan? "Nu zijn er 2 assistent-trainers: Davy De fauw, een man van het huis, en Timmy Simons. Die heeft Club Brugge niet zomaar verlaten."

   

  "Of laat je het hen samen doen? Wat is hun inbreng nu? En zijn ze er al klaar voor?
  Het is allemaal heel moeilijk in te schatten.”

  Het is belangrijk dat Essevee nu met een sterk signaal komt

  De kloof met Beerschot bedraagt nog altijd 8 punten, maar als 17e ben je ook nog altijd veroordeeld tot barragewedstrijden. “In dat verband wordt januari echt wel een
  cruciale maand voor Zulte Waregem, met wedstrijden tegen Oostende, Cercle
  Brugge, Oud-Heverlee Leuven en Beerschot. Allemaal rechtstreekse concurrenten."

   

  "Het lijkt mij wel belangrijk dat de Zulte Waregem nu met een sterk signaal naar buiten komt: Wat gaan we hiermee doen, hoe pakken we dit de komende weken aan? Wat is ons plan?"

   

  "Want volgens mij heeft Zulte Waregem wel de kwaliteit om zich te redden.”

  Januari wordt een cruciale maand met allemaal matchen tegen rechtstreekse concurrenten

  Tom Boudeweel

  Lees ook: