Zaak van veldloopsters Lisa Rooms en Nina Lauwaert komt woensdag voor de rechtbank

  Lisa Rooms en Nina Lauwaert willen voor de rechtbank hun EK-selectie afdwingen.

  Lisa Rooms en Nina Lauwaert weten nog niet of ze volgende week zondag het Europees kampioenschap lopen. Volgens de rechtbank van eerste aanleg was het onmogelijk om vandaag voor 14 uur een tegensprekelijke zitting te organiseren. Volgende week woensdag is er een nieuwe zitting.

  Lisa Rooms (25) en Nina Lauwaert (33) hebben geen selectie ontvangen van de Belgische atletiekbond KBAB en hopen die via de rechtbank alsnog af te dwingen.

   

  Vanmiddag om 14 uur was de deadline voor de startbewijzen van het EK op zondag 12 december in Dublin. Met een spoedprocedure hadden ze gehoopt om vanmiddag groen licht te krijgen, maar volgens de rechtbank van eerste aanleg was het onmogelijk om voor 14 uur een tegensprekelijke zitting te organiseren.

   

  De nummers 1 en 2 van de CrossCup in Roeselare geven niet op. Hun advocaten zijn daarom overgegaan tot een nieuwe dagvaarding, dit keer met een zitting volgende week woensdag.

   

  Ze zullen pleiten voor het opnemen van beide atleten in de selectie, tenzij de KBAB in de tussentijd toch nog de selectie zou herzien. Zoniet hopen Rooms en Lauwaert op een uitzondering van de EK-organisatie.

   

  Wordt vervolgd.