Ga naar de inhoud

River Plate, de club van Matias Suarez, viert eerste Argentijnse titel sinds 2014

 vr 26 november 2021 07:01

River Plate is als een tornado door de Argentijnse voetbalcompetitie geraasd. Op 3 speeldagen van het einde is het al zeker van de titel, na een 4-0-zege tegen stadsrivaal Racing.

Marcelo Gallardo, ex-speler van onder meer Monaco en PSG, had als coach van River Plate de voorbije 7 jaar maar liefst 13 trofeeën gewonnen, maar een titel zat er steeds niet in.

 

Die leegte kan Gallardo nu dan toch opvullen, want River Plate stak met kop en schouders boven de concurrentie uit dit seizoen. Dat zette het tegen Racing, ook uit Buenos Aires, nog eens extra in de verf.

 

Na doelpunten van Palavecino, Alvarez en Romera (2 stuks) kon het feest samen met de bijna 70.000 fans in het stadion losbarsten. Ook voor voormalig Gouden Schoen-winnaar Matias Suarez is de titel van River Plate een succes, al was de ex-Anderlecht-speler er door een knieblessure niet bij op het veld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Duizenden fans van River Plate verzamelden rond "de obelisk" in Buenos Aires