Cavendish houdt gebroken ribben en klaplong over aan val: "Toch wat pijn"

  Cavendish tweette deze foto vanuit het UZ in Gent.

  Mark Cavendish moest even bekomen van de klap.

  0 / 0

  Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) heeft twee ribben gebroken bij zijn zware val op de piste van de Zesdaagse van Gent. De Brit liep ook een klaplong op. "Ik ben overweldigd en dankbaar door alle steunbetuigingen", tweette hij vanuit het ziekenhuis.

  In de afsluitende ploegkoers van de Gentse Zesdaagse liep het mis voor Mark Cavendish en Lasse Norman Hansen. De Brit en de Deen werden tegen de piste gekatapulteerd na een zwieper (op een vochtige plek) van enkele voorgangers.

   

  Hansen krabbelde vrij snel weer recht, maar Cavendish moest lang bekomen. De Brit kon wel nog naar de catacomben manken, maar een halfuurtje later werd hij toch op een draagbaar weggevoerd naar het UZ Gent. 

   

  Daar werd vastgesteld dat Cav twee ribben heeft gebroken aan zijn linkerzijde. Hij liep ook een kleine klaplong op en moest ter observatie in het ziekenhuis overnachten.

   

  Het is nog niet duidelijk wanneer Cavendish het ziekenhuis mag verlaten. Hoe dan ook wacht hem daarna nog een recuperatieperiode. "Iedereen bij Deceuninck-Quick Step wenst Mark een spoedig herstel", klinkt het bij de ploeg.

  "Overweldigd en dankbaar"

  Voor Mark Cavendish eindigde de Zesdaagse dus op een draagbaar. Vanuit het Universitair Ziekenhuis in Gent tweette de Brit een foto. "Ik wil gewoon zeggen hoe overweldigd en dankbaar ik ben door alle steunbetuigingen", schrijft de viervoudige ritwinnaar van de afgelopen Tour de France.

   

  "De Zesdaagse van Gent eindigde niet zoals ik het had gehoopt, dat mag ik wel zeggen. Een beetje water op de piste en een paar rolbewegingen later, werd ik plots behandeld voor een paar gebroken ribben en een klaplong."

   

  "Ik heb toch wat pijn, maar een paar nachten hier in het UZ in Gent met deze fantastische medische staf en ik zou weer op de been moeten zijn."

  Cavendish tweet vanuit het UZ in Gent:

  Bekijk de val van Cavendish: