Argentinië is nu ook zeker van WK, lees hier de stand van zaken wereldwijd

  Deze trofee is de inzet voor de Wereldbeker 2022 voetbal in Qatar.

  Over ruim een jaar vindt in Qatar de 22e Wereldbeker voetbal plaats, van 21 november tot 18 december. 32 landen doen mee, mondjesmaat raken die bekend. Ontdek hier wie een felbegeerde kleinood te pakken heeft naast natuurlijk gastland Qatar. En wie zijn de Europese barragisten?

  Tabellen van geplaatste WK-landen:

  De 10 groepswinnaars stoten door. De 10 runners-up gaan naar de play-offs, samen met de 2 hoogst geplaatste winnaars van een Nations League-groep, die niet in de top 2 finishten. Er zijn 3 sporen van 4 landen in de play-offs met elk halve finales en een finale, goed voor nog 3 WK-tickets.

  UEFA (Europa), 13 tickets (10 rechtstreeks + 3 barrages)
  België
  Duitsland
  Denemarken
  Engeland
  Frankrijk
  Kroatië
  Nederland
  Servië
  Spanje
  Zwitserland

  12 landen strijden nog om 3 tickets in de barrages

  De 6 beste tweedes zijn reekshoofd en spelen dus thuis. Er werden 3 sporen van 4 landen geloot, met per spoor halve finales, die in 1 wedstrijd worden gespeeld (24 maart) en een finale (29 maart) voor een WK-ticket. Italië en Portugal zitten in hetzelfde spoor.

  CONMEBOL (Zuid-Amerika), 4 of 5 tickets
  Brazilië
  Argentinië

  De top 4 van de kwalificatiereeks met 10 landen stoot door. De 5e doet mee aan de "inter-confederatie-play-offs", samen met een land uit CONCACAF, AFC en OFC.

  CONCACAF (Noord- en Midden-Amerika en Caraïben), 3 of 4 tickets
   

  De top 3 van de laatste kwalificatiereeks plaatst zich, de 4e doet mee aan de "inter-confederatie-play-offs", samen met een land uit CONMEBOL, AFC en OFC.

   

  Na 8 matchen is nog niemand zeker van een WK-ticket, maar Canada, de Verenigde Staten, Mexico en Panama staan er het beste voor.

  CAF (Afrika), 5 tickets
   

  De 10 groepswinnaars worden geloot over 5 finales, de winnaars daarvan gaan naar het WK.

  Kunnen zich nog kwalificeren in de laatste kwalificatieronde: Algerije, Kameroen, Nigeria, Tunesië, Congo, Egypte, Ghana, Mali, Marokko en Senegal.

  AFC (Azië), gastland +  4 of 5 tickets
  Qatar

  Qatar is als gastland geplaatst, de top 2 van 2 groepen stoot door. Een barrage met de twee derdes duidt een barragist aan voor de "inter-confederatie-play-offs", samen met een land uit CONMEBOL, CONCACAF en OFC.

  OFC (Oceanië), 0 of 1 ticket
   

  De winnaar van de Oceanische kwalificatie doet mee aan de "inter-confederatie-play-offs", samen met een CONMEBOL-, CONCACAF- en AFC-land. Die "inter-confederatie-play-offs" van 4 landen leveren 2 tickets op.

  Lees ook: