Ga naar de inhoud

Dansende invallersdoelman bezorgt Australië WK-ticket in strafschoppenreeks

 ma 13 juni 2022 23:00
Hij heeft een aparte stijl en beweegt heen en weer tussen de palen.
Doelman Andrew Redmayne viel in voor de penaltyreeks en maakte zijn faam waar.

Een WK-ticket dat beslist wordt op basis van penalty's. De play-off wedstrijd tussen Australië en Peru eindigde op een ware thriller. Uiteindelijk toonden The Socceroos zich het koelbloedigst, met dank aan de speciale techniek van invallersdoelman Andrew Redmayne. 

Dat er spanning op deze wedstrijd stond was wel duidelijk. De reguliere speeltijd eindigde op een saaie 0-0. Ook na de verlengingen kwam er geen winnaar uit de bus. Een strafschoppenreeks moest beslissing brengen over het WK-ticket.

 

De Australische bondscoach Graham Arnold deed een "Louis Van Gaaltje" en haalde zijn eerste doelman, Matthew Ryan (ex-Club Brugge en -KRC Genk) naar de kant. Zijn vervanger heette Andrew Redmayne, een 33-jarige doelman die al zijn hele leven in Australië tussen de palen staat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dansen

De invallersdoelman leek geen last te hebben van de druk op zijn schouders. Met dank aan zijn wel heel opvallende stijl - Redmayne danste van paal naar paal - ging de derde Peruviaanse penalty op de paal. 

 

Een belangrijk kantelpunt in de strafschoppenreeks want de Australiërs hadden hun eerste penalty gemist.


De volgende vijf penalty's gingen allemaal probleemloos tegen de netten. De ploeg die als eerste zou missen, mocht het WK in Qatar vergeten. Dat besefte ook de Peruviaan Alex Valera. Zijn penalty strandde in de handen van de Australische doelman. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet opnieuw Peru

Australië naar het WK. Daarvoor mag het vooral zijn invallersdoelman danken. Andrew Redmayne kroonde zich met twee gestopte penalty's tot held van de natie.


Op het WK van komende winter komt Australië terecht in poule D, daarin treft het net als op het WK van 2018 titelverdediger Frankrijk en Denemarken. Het vierde land in die groep was toen...Peru.

Bovenop de hoop herkent u Matthew Ryan, ex-keeper van Club Brugge en Genk.