Ga naar de inhoud

Gevluchte Oekraïners zien hun land winnen tegen Schotland: "90 minuten de oorlog vergeten"

 do 2 juni 2022 14:18

Waar voetbal toch niet allemaal goed voor is. Na de belangrijke overwinning tegen Schotland (3-1) gisteren, is Oekraïne nu nog 1 overwinning verwijderd van het WK in Qatar. Ook gevluchte Oekraïners in België hebben de match gevolgd op een groot scherm.

Na de overwinning in het Eurovisiesongfestival heeft het door oorlog geteisterde Oekraïne zich nu gericht op het WK voetbal in Qatar. Om deel uit te maken van de 32 landen, moesten ze nog twee barragewedstrijden afwerken.

 

Gisteren gingen de Oekraïners vlotjes over de eerste horde: Schotland. Zondag wacht een allesbeslissend duel tegen Wales. 

 

In een noodopvangcentrum in Sint-Lambrechts-Woluwe werd de match gevolgd door gevluchte Oekraïners.

"Het is geweldig om onze nationale helden en onze vlag op televisie te zien. We willen de organisatie bedanken omdat ze dit mogelijk hebben gemaakt voor ons. Het zijn heel zware weken en maanden geweest. Op deze manier kunnen we de oorlog voor 90 minuten vergeten."

 

"Ik ben ervan overtuigd dat we ook zondag zullen winnen tegen Wales. Het WK is voor mij toch nog een stuk belangrijker dan het Eurovisiesongfestival winnen!"

Het WK is belangrijker dan het Eurovisiesongfestival winnen!

Oekraïense voetbalfan

"Het is geweldig om deze match op een groot scherm te kunnen kijken. Meestal moeten we het doen met het kleine scherm van een smartphone. Dit is geweldig. Ik hoop dat we ook andere wedstrijden kunnen blijven volgen op deze manier."

 

Zondag neemt Oekraïne het op tegen Wales. De winnaar van dat duel  wordt geplaatst in groep B, samen met de VS, Engeland en Iran.

Gerelateerd: