Kompany over strijd om POI: "Bring it on, deze ploeg zal nog veel laten zien"

  Anderlecht blijft voorlopig op 8 hangen.

  Anderlecht kon gisteren nooit een vuist maken op het veld van Antwerp en verloor de topper met 2-0. Paars-wit heeft door de nederlaag al 10 punten achterstand op leider Union. Werk aan de winkel dus voor trainer Vincent Kompany, al bleef die op zijn persconferentie schijnbaar de rust zelve.

  "Ik ben teleurgesteld dat de jongens in een topmatch niet hetzelfde kunnen brengen als op training", zei Kompany na de wedstrijd. "Dat is een ontgoocheling als coach."

   

  "Als je tegen ploegen uit de top 4 speelt, is het normaal dat je minder kansen krijgt. Maar er zat weinig in die eerste helft, aan de twee kanten. Als ik naar mijn ploeg kijk, dan waren wij te voorzichtig. En dat was zeker niet de opdracht. We kwamen wel in interessante ruimtes, maar toen weigerden de spelers de laatste pass te geven of de juiste looplijn te maken."

   

  "Er was te weinig kwaliteit om vandaag het verschil te maken. Dan bedoel ik niet de intrinsieke kwaliteit van de spelers, maar de vorm van de dag. Het verschil werd vandaag in de 16 gemaakt, aan beide kanten. Antwerp maakte zijn kansen af, wij niet."

   

  Is het dan moeilijk om te kiezen wie er in de spits staat? "Kijk, die discussie was er ook toen ze allemaal wel scoorden. Toen vroegen jullie ook waarom die of die niet speelde. Vandaag was een mindere dag voor iedereen en ik heb geen zin om er lang over door te gaan. Het was niet goed genoeg."

  De jongens moeten geloven dat ze kunnen winnen en vaak kunnen winnen. Mijn gevoel is dat het nog zal gebeuren.

  "Ik vertrek altijd vanuit de groep en, ik heb het dit seizoen nog niet veel gezegd, maar het blijft zo dat we met een groep zitten die veel progressiemarge heeft. Als je even de lijst afgaat, dan zullen die jongens nog veel stappen zetten."

   

  "Dit is niet het verhaal van ons seizoen tot nu toe. We hebben al vaak goeie wedstrijden gespeeld die we hadden moeten winnen, maar waarin we onszelf niet belonen. Vandaag was niet zo'n dag."

   

  Maar de cijfers blijven wel wat ze zijn, met nu een 7 op 18. "De jongens moeten blijven geloven dat ze kunnen winnen en vaak kunnen winnen. Mijn gevoel is nog altijd dat het zal gebeuren."

   

  "Ik kan niets meer aan die cijfers veranderen. Ik wil niet rekenen, ik wil dat de groep progressie maakt, dat de taken duidelijk zijn, dat de spelers het goed doen... Dat is al moeilijk genoeg. Ik moet de spelers aanmoedigen om er weer 200 procent voor te gaan."

   

  Anderlecht blijft hangen op de 8e plaats met 21 punten, 2 punten achter nummer 4 KV Mechelen. De top 4 speelt Play-off I. "Ik houd me niet bezig met wat ik niet kan controleren, maar ik ben niet blind voor de realiteit van het klassement."

   

  "En toch: als ik één ding in mij heb, iets dat er altijd zal blijven, is het dat ik 100 procent geloof in de groep. Ik wil rustig blijven, maar "Bring it on". Ik ben benieuwd wat er nog gaat komen van deze ploeg, ik denk dat we nog veel gaan laten zien."

  Bekijk de persconferentie na Antwerp-Anderlecht

  Lees ook: