Sonck: "Supporters die zich misdragen lijkt weer een trend te worden"

  Het Extra Time-panel boog zich over de incidenten van de voorbije weken.

  Het aantal incidenten valt de jongste weken bijna niet meer te tellen op de Belgische voetbalvelden. Bij onder meer Standard, Antwerp en Seraing gingen de supporters over de schreef. "Het lijkt de laatste tijd weer een trend te worden", vertelde voetbalanalist Wesley Sonck in Extra Time.

  Wesley Sonck koos er in zijn Moment van de Week voor om het te hebben over de voetbalfans van verschillende clubs die zich lang niet altijd van hun beste kant lieten zien.

   

  "Dit is geen gebeurtenis van enkel deze week", opende Sonck. "Het begon in Mechelen waar Standard-supporters over de omheining klommen om de eigen spelers de les te lezen."

   

  "Daarna waren er nog incidenten in Seraing, Eupen, Antwerp, ... het is jammer om dit te zien. Het lijkt ook de laatste weken weer een trend te worden. Er moet echt iets aan gedaan worden, want dit is niet leuk meer."

   

  Vooral bij de UEFA is er minder geduld, zo moet Antwerp zijn volgende Europese wedstrijd tegen Fenerbahçe zonder publiek afwerken. "Het is zo zonde voor heel wat fans die hier al lang naar uitkeken", ging ex-Antwerp-aanvaller Goots voort. 

   

  "We hebben het dan nog niet gehad over de Man City-fan die na het Champions League-duel met Club Brugge zwaar toegetakeld werd, je mag er echt niet aan denken dat het om bijvoorbeeld je vader gaat."

  De Antwerp-fans zijn nu de dupe in de Europa League, ze hebben hier allemaal zo lang naar uitgekeken.

  Patrick Goots in Extra Time

  Ook Gert Verheyen kon geen begrip opbrengen voor de acties van enkele supporters: "Als je je eigen club schade toebrengt, dan ben je wat mij betreft geen supporter. De Pro League heeft nu een brief opgesteld en een aanzet gegeven om oplossingen te vinden, maar er moet iets gaan gebeuren."

  "De grote clubs, die er vaak het meeste last van hebben, hebben genoeg knappe koppen zitten. Ze moeten iets bedenken. Het bestuur mag niet bang zijn van zijn eigen supporters, dit moet aangepakt worden."

  "Het excuus dat na de coronabeperkingen en de vele quarantaines mensen een korter lontje hebben gaat voor mij ook niet op", vervolgde Verheyen. "Mensen die pyrotechnisch materiaal meenemen naar een voetbalwedstrijd doen dat met voorbedachte rade."