City-coach Guardiola draagt T-shirt voor in elkaar geslagen Vlaamse supporter

  Pep Guardiola met zijn boodschap voor City-fan Guido.

  De spelers van Manchester City hebben op sociale media een boodschap van steun ingesproken voor de Vlaamse supporter van de club die dinsdag na de uitwedstrijd van de Citizens in de Champions League tegen Club Brugge in elkaar werd geslagen. De 63-jarige man uit Ninove liep daarbij hersenschade op.

  Het nieuws van de agressie raakte ook de spelersgroep van Manchester City. Coach Pep Guardiola droeg vandaag op een T-shirt met de boodschap "We're with you Guido".

  Verschillende spelers namen een boodschap op voor Guido. "We denken allemaal aan je, blijf vechten", zei middenvelder Ilkay Gündogan.

   

  "We hebben je nieuws gehoord. We staan samen. Blijf vechten en dan kom je er bovenop", sprak verdediger Nathan Aké. Zijn collega achteraan Ruben Dias vroeg de supporter "te blijven vechten". "We denken allemaal aan je."

   

  Bernardo Silva zei dat de hele ploeg duimde voor zijn herstel. "Blijf sterk", eindigde Rodri. "Je komt sterker terug."

  We denken allemaal aan je, blijf vechten.

  City-speler Gündogan

  City-sjaal werkt als rode lap op stier voor Club-hooligans

  Dinsdagavond op de parking langs de E40 in Drongen liep het fout. De man droeg een sjaal van Manchester City en was na de match tegen Club Brugge met z'n auto gestopt op de snelwegparking.


  Volgens de eerste vaststellingen van het onderzoek zou zijn voetbalsjaal in de shop afgenomen zijn door een verdachte en stapte die ermee naar buiten. 

  Daaropvolgend kwam het slachtoffer in confrontatie met enkele verdachten op de parking, en belandde hij op de grond na fysieke agressie.

   

  De politie pakte in de nacht van dinsdag op woensdag vijf personen op. Ze werden woensdag verhoord, maar er was nog onduidelijkheid over het aandeel van elk van hen. Alle vijf verdachten moesten een nacht in de cel blijven en ze verschenen in de loop van donderdag voor de onderzoeksrechter in Gent.

  Drie verdachten werden in verdenking gesteld voor schuldig verzuim maar vrijgelaten onder voorwaarden, onder meer een verbod om voetbalmatchen bij te wonen.

  De man die de agressie pleegde en de man die de sjaal afnam, werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

  Lees ook: