Hein Vanhaezebrouck looft "verdiende leider" Union: "Sluit PO I niet uit"

  Hein Vanhaezebrouck heeft oog voor "de kleinere ploegen".

  Union staat na 11 speeldagen broederlijk aan de leiding met Club Brugge. Hein Vanhaezebrouck deelt in de studio van Extra Time dat die prestatie onderbelicht is. Sterker nog, de trainer van Gent voorspelt dat Union nog even bovenaan blijft meedraaien "als de ploeg gespaard blijft van blessures".

  "Omdat kleinere clubs wat minder aan bod komen in deze studio, heb ik gekozen voor Union als moment van de week", begint Hein Vanhaezebrouck zijn betoog met een glimlach en een knipoog.

   

  "Het zou zonde zijn om de club niet in de schijnwerpers te zetten. Union is de verdiende leider, met veruit het beste doelsaldo. Deze ploeg maakt indruk."

   

  "Je kan de vergelijking maken met OHL en Beerschot vorig jaar, zij waren ook geweldig gestart. Bij Union heb ik het gevoel dat dit verhaal kan blijven duren als ze gespaard blijven van blessures."

  Nu spelen ze ontspannen als promovendus, maar er komt een moment dat het om de prijzen gaat.

  Hein Vanhaezebrouck

  "Naarmate de competitie voortdendert, gaat de druk wel stijgen", gaat de trainer van Gent verder. "Nu spelen ze ontspannen als promovendus en hebben ze van niemand schrik. Maar er komt een moment dat het om de prijzen zal gaan."

   

  Toch schat Vanhaezebrouck de kansen van Union hoog in. "Ik sluit Play-off I zeker niet uit, maar het zal niet makkelijk worden. Ze moesten nog nooit met zoveel druk omgaan."

   

  Ook bij de analyse van de comeback tegen Seraing, spaarde hij de complimenten niet op. "Mazzu is een doorwinterde coach die ze deed geloven. In de tweede helft speelden ze goed voetbal in één tijd en veel verticaliteit."