Ga naar de inhoud

Dury begrijpt fans: "Snap dat mensen me viseren, maar moet respectvol blijven"

Francky Dury is erg opgelucht met de zege tegen Antwerp.

Een opgeluchte trainer. Dat is Francky Dury na de thuisoverwinning tegen Antwerp. Tijdens de wedstrijd schreeuwden de supporters van Zulte Waregem hun T1 het stadion uit. Na de wedstrijd kon Dury dat in perspectief plaatsen: "We zaten in een woelige periode, dus Ik kan die mensen begrijpen."

"We zaten in een woelige periode, dus ben ik ongelooflijk blij met de winst en de vechtlust", zucht Francky Dury na de wedstrijd. "Ik ben dankbaar aan iedereen die meegeholpen heeft aan de overwinning."

 

Zulte Waregem boog - na een bewogen begin inclusief supportersprotest - een achterstand om tegen Antwerp. Ligt Dury nu op ramkoers met de eigen fans? "We hebben gewonnen vandaag, dat maakt veel goed", weet hij.

 

"Ik kan die mensen begrijpen.  Ik heb er geen probleem mee dat de mensen me viseren, dat moet ik aanvaarden, maar als coach hoop je dat het respectvol blijft."

Dat ik een slechte relatie zou hebben met mijn assistenten, is onzin. Alles wat we doen, gebeurt in overleg.

Francky Dury

Er kon zelfs een lachje af bij de T1: "Langs de andere kant hebben ze ons wel op scherp gezet, op dat vlak kan ik alles in perspectief zetten."

 

"De spelers en staf hebben me de afgelopen week enorm gesteund. Net daarom werd ik verrast door zaken die in de media verschenen die niet klopten. Dat maakte me kwaad", is Dury eerlijk. 

 

"Dat ik een slechte relatie zou hebben met mijn assistenten, is onzin. Alles wat we doen, gebeurt in overleg. Alle gesprekken met de club de afgelopen weken waren zeer constructief. Daarvoor ben ik die mensen dan ook zeer dankbaar."

 

"Ik werk hier al 20 jaar. Er kan op een huwelijk wat sleet komen, maar we moeten er samen uitkomen", sluit Francky Dury het interview af met een mooie parallel.