Ga naar de inhoud

Zulte Waregem bijt van zich af en maakt einde aan zegereeks Antwerp

 1. 29' - Geel - Alhassan Yusuf
 2. 19' - Doelpunt - Benson Manuel (0 - 1)
 1. 90+4' - Geel - Alieu Fadera
 2. 73' - Geel - Zinho Gano
19'goalBenson Manuel0 - 1

Zulte Waregem leeft nog. Het team van Francky Dury heeft voor het eerst dit seizoen in eigen huis gewonnen. En dat tegen Antwerp, het team dat al niet meer verloren had sinds begin dit seizoen.

Zulte Waregem - Antwerp in een notendop:

 • Sleutelmoment: Zulte Waregem zet de wedstrijd op zijn kop in 7 wilde minuten. Gano geeft de thuisploeg weer hoop met de gelijkmaker en Antwerp is nauwelijks bekomen wanneer Kutesa de winning goal maakt na een lang uitgesponnen aanval. 

 • Man van de match: Assistkoning Jean-Luc Dompé werd verrassend op de bank gehouden bij Zulte Waregem, maar haalde zijn gram met een ijzersterke invalbeurt na de rust. Hij blies de thuisploeg weer leven in en verzamelde zijn zesde assist van het seizoen bij de gelijkmaker van Gano.

 • Opvallend: Het was van eind augustus geleden dat Zulte Waregem nog eens kon winnen. Bovendien pakt Zulte Waregem nu pas zijn eerste thuiszege van het seizoen. In de vorige 5 thuiswedstrijden kon het amper 2 punten sprokkelen.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Antwerp (2-1)

Lelijk protest bij Zulte Waregem, pure schoonheid bij Antwerp

5 overwinningen op een rij versus 1 zege in de laatste 5 wedstrijden. Het contrast tussen Antwerp en het noodlijdende Zulte Waregem kon niet groter zijn. Dat uitte zich ook op het veld, Antwerp nam van bij de start resoluut het commando. Veel doelgevaar leverde dat overwicht niet op. Een verre knal van
Yusuf en ééntje van Benson, dat was het dan.

 

Bij Zulte Waregem zorgde de harde kern voor vuurwerk. Enkele supporters kwamen pas na een kwartier het stadion binnen en uitten hun ongenoegen door rookbommen en vuurpijlen op het veld te gooien. Mikpunt van het protest was Francky Dury, die met spandoeken als “From hero to zero”, “Stop de gijzeling” en “Hou de eer aan jezelf” niet gespaard werd.

 

De wedstrijd werd even stilgelegd en meteen na de hervatting sloeg Antwerp toe. Van net buiten de zestien schilderde Benson de bal enig mooi in de kruising, Bossut had geen verhaal. Een onmondig Zulte Waregem kon nadien geen vuist maken. Antwerp bleef baas, zonder echt gevaarlijk te zijn. Enige domper voor de bezoekers was het uitvallen van Buta.

Harde kern van Zulte Waregem legt match stil en keert zich tegen Dury

Zulte Waregem staat op uit de doden

De geplaagde Francky Dury bracht voor de tweede helft Dompé tussen de lijnen en die zorgde bijna op zijn ééntje voor een ware metamorfose bij de thuisploeg. De assistkoning deed zijn reputatie rond het uur alle eer aan. Op zijn aangeven kopte Gano eerst nog in de handen van Butez, maar meteen daarna kon hij een hoekschop van de invaller wél in doel verlengen. 

 

Zulte Waregem had de smaak plots te pakken. Kutesa maakte oorlog op links en kreeg de bal tot bij Vossen. Die haalde in één tijd uit, maar zag hoe zijn volley op de lat strandde. Het bleek slechts uitstel van executie voor Antwerp, want amper 7 minuten na de gelijkmaker pakte de thuisploeg uit met een heerlijke aanval die vertrok vanop de eigen helft. Kutesa plaatste het orgelpunt en deed de thuissupporters dansen van plezier.

 

Antwerp was de regie plots helemaal kwijt. Trainer Priske gooide Miyoshi en Haroun in de strijd en die laatste dwong Bossut in de slotfase nog tot een schitterende redding. Maar ook Zulte Waregem bleef gevaarlijk. Vossen mikte een goede kans op Butez en een schot van Gano strandde op de paal. Antwerp zette nog alles op alles, maar kon zijn eerste nederlaag sinds de tweede speeldag niet meer afwenden.

Vossen en Verstraete botsen op fotograaf

Dury: "De supporters hebben ons op scherp gezet"

De zenuwen gierden tijdens de tweede helft door het lijf van Francky Dury, de opluchting was na afloop dan ook groot bij de trainer van Zulte Waregem.  "Iedereen weet dat we de punten nodig hebben. We zaten in een woelige periode, dus ben ik ongelooflijk blij met de winst en de vechtlust. Ik ben dankbaar aan iedereen die meegeholpen heeft aan de overwinning."

 

Dury ligt al een tijdje onder druk en kreeg het vandaag ook zwaar te verduren bij een protestactie van de harde kern bij Essevee. "Ik kan die mensen begrijpen. Ik heb er geen probleem mee dat de mensen me viseren, dat moet ik aanvaarden. Maar als coach hoop je dat het respectvol blijft."

 

"Langs de andere kant hebben ze ons wel op scherp gezet, op dat vlak kan ik alles in perspectief zetten. We hebben gewonnen vandaag, dat maakt veel goed. De spelers en staf hebben me de afgelopen week enorm gesteund."

 

"Net daarom werd ik verrast door zaken die in de media verschenen die niet klopten. Dat maakte me kwaad. Dat ik een slechte relatie zou hebben met mijn assistenten, is onzin. Alles wat we doen, gebeurt in overleg. Ik werk hier al 20 jaar. Er kan op een huwelijk wat sleet komen, maar we moeten er samen uitkomen."

 

"Ik denk dat vandaag het hele stadion sfeer gebracht heeft. Toen we in de tweede helft plots geloofden in de overwinning, zag ik de supporters meegaan in het verhaal. Alle gesprekken met de club de afgelopen weken waren zeer constructief. Daarvoor ben ik die mensen dan ook zeer dankbaar."

"Drie punten cadeau gedaan"

 • Laurens De Bock (Zulte Waregem): "Het is inderdaad een opluchting voor ons allemaal. Het was niet makkelijk voor ons, de supporters en de staf de afgelopen weken. We hebben lang besproken hoe we hier als team uit zouden komen. Vandaag was misschien niet onze mooiste match, maar het belangrijkste is dat we de drie punten thuishouden. De manier waarop was niet van tel. We begrijpen dat de supporters misnoegd zijn, maar we zijn één team en willen niemand uit de boot duwen. Niet alleen de trainer maakt fouten, ook de spelers dragen een verantwoordelijkheid. Ik sta klaar om het voortouw te nemen, vandaag hebben we bewezen dat we dat allemaal kunnen doen."

 • Jelle Bataille (Antwerp): "Ik kan het niet begrijpen hoe we hier verliezen. Daar zijn geen woorden voor. We hebben drie punten cadeau gedaan aan Waregem. Tot de kopbalgoal zitten ze niet in de partij, dan is het aan ons om de situatie recht te zetten. Maar we zakken in, spelen geen voetbal meer en zo is al het goede werk van de eerste helft voor niets geweest. We hebben dit verlies aan onszelf te danken. Hopelijk was dit maar  een offday en staan we er opnieuw tegen Brugge."

 • Brian Priske (trainer Antwerp): "Het is niet makkelijk om een verklaring te geven voor deze nederlaag. De eerste helft was goed, in de tweede helft stonden er elf spelers op het veld, maar geen ploeg. Een tegengoal op stilstaande fase en een countergoal slikken, vind ik te makkelijk. We maakten te veel individuele fouten met en zonder de bal. Je moet krediet geven aan de spelers van Zulte, maar we spelen gewoon onder niveau. Ik ben niet verrast door het verlies, wel ontgoocheld in de manier waarop."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 96. Einde. Zulte Waregem pakt zijn eerste thuiszege van het seizoen én 3 broodnodige punten. Na een zwakke eerste helft gaat het team van Francky Dury van 0-1 naar 2-1 tegen Antwerp, dat zo de kans laat liggen om leider te worden. .
 3. tweede helft, minuut 94. De poppen gaan nog even aan het dansen na een opstootje tussen Verstraete en Hubert. Het spel ligt stil, bij Zulte Waregem lachen ze in hun vuistje. .
 4. Gele kaart voor Alieu Fadera van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 94
 5. tweede helft, minuut 91. Dompé blijft een gesel voor de Antwerp-defensie. Hij zet zich opnieuw door op links en vindt Vossen, maar die mist zijn schot. Zulte Waregem kruipt steeds dichter bij 3 bijzonder belangrijk punten. .
 6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 7. tweede helft, minuut 86. Benson slingert de bal plots gevaarlijk voor doel. Haroun kan net niet bij de bal, Bossut komt met de schrik vrij. De tijd begint te dringen voor de bezoekers. .
 8. tweede helft, minuut 83. Benson worstelt even met de bal, maar kan dan toch nog een schot forceren. Zijn poging gaat nipt voorlangs. Antwerp blijft alles op alles zetten. .
 9. tweede helft, minuut 80. Daar is Antwerp nog eens met een knappe combinatie tussen Miyoshi, Haroun en Frey. De spits kan net niet goed besluiten door een prima interventie van De Bock en zo kan Bossut de bal oprapen. .
 10. Gano op de paal! Na Vossen tegen de lat is het nu Gano die het doelhout treft. Hij kan zich doorzetten op links en haalt stevig uit, maar zijn schot spat uiteen op de paal. Bijna stond het 3-1! . tweede helft, minuut 79.
 11. tweede helft, minuut 76. Vossen niet voorbij Butez. Zulte Waregem blijft kansen creëren. Vossen kan plots van dichtbij uithalen op een hoge bal, maar besluit op de hakken van Butez. De wedstrijd kan nog alle kanten uit. .
 12. Schitterende redding van Bossut. Na een knappe combinatie bij Antwerp kan Haroun centraal uithalen van net buiten de zestien. Een uitstekend schot, maar ook de redding van Bossut is op niveau. Hij houdt de bezoekers hier van de gelijkmaker. . tweede helft, minuut 75.
 13. Gele kaart voor Zinho Gano van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 73
 14. tweede helft, minuut 69. Bij Antwerp zijn Miyoshi en Haroun in de ploeg gekomen. Kunnen zij de motor bij Antwerp weer op gang krijgen? De bezoekers leken alles onder controle te hebben tegen een onmachtig Zulte Waregem, maar kijken nu plots tegen een wenkende nederlaag aan. .
 15. tweede helft, minuut 66. Kutesa maakt de ommekeer compleet! Zulte Waregem keert de situatie helemaal om. Van 0-1 naar 2-1. Sissako geeft de bal goed mee met Kutesa en die geeft Butez het nakijken met een grondscherend, gekruist schot. .
 16. tweede helft, minuut 65. Omhaal van Sissako. Antwerp is de controle helemaal kwijt, terwijl het geloof groeit bij Zulte Waregem. Opnieuw is er dreiging bij een hoekschop voor de thuisploeg. De bal landt uiteindelijk bij Sissako en die probeert het met een spectaculaire omhaal, maar Butez wordt niet verrast. .
 17. 2-1 strandt op de lat! De thuisploeg heeft de smaak plots te pakken. Kutesa maakt oorlog op links en krijgt de bal aan de tweede paal tot bij Vossen. Die probeert het in één tijd met een volley en ziet zijn poging op de lat stranden. Antwerp ontsnapt! . tweede helft, minuut 62.
 18. tweede helft, minuut 59.
 19. tweede helft, minuut 59. Gano hangt de bordjes gelijk! Zulte Waregem herleeft! Opnieuw zorgen Gano en Dompé voor gevaar en dit keer is het wél raak. Gano kopt raak op een hoekschop van invaller Dompé. Antwerp moet opnieuw beginnen. .
 20. Gano besluit op Butez. Dompé brengt toch wat meer schwung in het spel van de thuisploeg. Hij zet Bataille in de wind, haalt de achterlijn en schildert de bal op het hoofd van Gano. Die kopt van dichtbij in de handen van Butez. . tweede helft, minuut 58.