3. 45+1' - Doelpunt - Ruud Vormer (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 11 - 15/10/21 - 20:45
Ruud Vormer
45+1'
Ruud Vormer
2 - 0

Club Brugge heeft zonder al te veel problemen KV Kortrijk opzij gezet. Bij de landskampioen begon Ruud Vormer nog eens in de basis en hij bedankte coach Clement met twee goals voor de rust. Ook José Izquierdo mocht zijn comeback in blauw-zwarte kleuren vieren.

Club Brugge - Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Net na het halfuur krijgt Club Brugge een vrije trap op een meer dan interessante positie. Het werd een kolfje naar de hand van Ruud Vormer die blauw-zwart naar de zege kon begeleiden.

• Man van de match: Na zijn bankzitterstatuut en problemen met de achillespees mocht Ruud Vormer vanavond nog eens starten van Clement. De Nederlander bedankte zijn coach met een heerlijke vrije trap en een 2e doelpunt net voor de rust.

• Opvallend: KV Kortrijk speelde nu al 38 keer op het veld van Club Brugge. Ondanks een degelijke prestatie vanavond kon het nog geen enkele keer winnen op Jan Breydel.

Bekijk de goals uit Club Brugge - Kortrijk (2-0)

Vormer de grote man voor rust

Met Karim Belhocine als nieuwe trainer wilden de spelers van KV Kortrijk zich wel eens tonen en dat deden ze ook in de beginfase van de wedstrijd. Club Brugge had het aanvankelijk knap lastig met de buren uit Kortrijk. Mignolet moest al snel een gevaarlijke voorzet onschadelijk maken. Het duurde dan even, maar Club kwam langzaam maar zeker wel in de wedstrijd.

Een bedrijvige Vormer kreeg enkele kansen, maar net als De Ketelaere, kende hij nog geen succes. Doelman Ilic stond dan ook uitstekend te keepen en gooide dan ook met gevaar voor eigen lijf en leden alles in de strijd. Dat moest ook Sowah ondervinden.

Net na het halfuur moest Ilic zich dan toch gewonnen geven. Ruud Vormer bedankte Clement voor zijn basisplaats met een heerlijke vrije trap. De kapitein etaleerde zijn puntgave traptechniek. Club Brugge kwam stilaan onder stoom en ging nadrukkelijk op zoek naar dat 2e doelpunt. Dat kwam er ook nadat Lang Vormer diep stuurde: 2-0.

Izquierdo krijgt warm welkom in zijn Jan Breydelstadion

Kortrijk krijgt geen strafschop en mist kansen

Kortrijk stond met de rug tegen de muur, maar liet geen geslagen indruk. Vrijwel meteen in de 2e helft kreeg Gueye een huizenhoge kans, maar de spits liet de aansluitingstreffer liggen.

Brandon Mechele hielp de bezoekers dan ongewild een handje. Tot 2 keer toe speelde de verdediger te kort terug op Mignolet, maar hij kwam telkens met de schrik vrij.

Niet dat Club geen kansen meer bij elkaar voetbalde, maar Sowah was te onstuimig in de zone van de waarheid. Aan de overzijde ontsnapte blauw-zwart nog aan een strafschop na een fout van Nsoki op Badamosi. Vreemd genoeg greep ook de VAR niet in.

In het slot mocht, tot groot jolijt van Jan Breydel, verloren zoon José Izquierdo nog invallen. De guitige Colombiaan zag nog hoe Mbayo oog in oog met Mignolet een prima kans niet afwerkte.

Vormer: "Mentaal was het moeilijk"

"Hier heb ik lang op gewacht", vertelde een tevreden Ruud Vormer. "Die vrije trap, dat is trainen. Sinds Parijs is het een beetje lastig geweest. Mentaal was het heel moeilijk, maar ik heb me er overgezet."

"Ik ben positief teruggekomen en ga weer knallen voor de club. Dost zei voor de wedstrijd: "Als je een vrije trap binnen schiet, dan kom je maar bij me". We hebben zeker steun gevonden bij elkaar. We praten er elke dag over."

22:37

De wedstrijd zit erop en de 3 punten blijven in Brugge. In de 2e helft voetbalde Kortrijk wel nog enkele grote kansen bij elkaar, maar doelpunten vielen er niet meer. Vormer is de matchwinnaar met 2 treffers.

90+1'

90'

Mbayo laat de 2-1 liggen!

Kortrijk komt opnieuw dicht bij een doelpunt. Mbayo komt oog in oog met Mignolet te staan. De spits van Kortrijk mist de huizenhoge kans.

90'

Telkens Izquierdo de bal beroert, ontstaat er een vibratie op Jan Breydel.

Johan De Caluwé op Radio 1.
86'

Mechele speelt te kort terug

Brandon Mechele laat zich weer op een foutje betrappen. Hij speelt te kort in op Mignolet die het dit keer niet kan recht zetten. Gelukkig voor Mechele schiet Mbayo voor een leeg doel naast.

85'

Nsoki raakt de bal als laatste, maar Kortrijk krijgt de hoekschop toch niet mee. Hier vergist scheidsrechter Bert Put zich.

81'

Kortrijk geeft zich nog niet helemaal gewonnen. D'Haene wil zijn linkervoet nog eens laten spreken. Zijn schot vliegt echter hoog over en naast.

79'

Izquierdo is helemaal terug. Hij komt Lang aflossen en mag zich nog opmaken voor iets meer dan 10 minuten voetballen op de flank.

77'

Izquierdo komt eraan

Op de banken van Jan Breydel verkneukelen ze zich. José Izquierdo maakt zich namelijk klaar om in te vallen. Het zouden zijn 1e minuten zijn sinds zijn terugkeer naar Brugge.

75'

Daar is Dost een 1e keer. Noa Lang verstuurt een diepe bal naar de spits. Hij kan er zijn voet ook tegen zetten zodat de bal in de handen van Ilic vliegt.

69'

Clement wisselt

De buit lijkt bijna binnen voor Club Brugge en dus gaat Clement aan het wisselen. Sobol, Dost en Mbamba krijgen nog wat speelminuten.

64'

Badamosi wil een strafschop

D'Haene zoekt op links de ingevallen spits Badamosi. Nsoki steekt er echter een stokje voor, maar raakt Badamosi ook. De VAR kijkt er eens naar en ziet er geen strafschop in.

60'

Nieuwe gevaarlijke aanval van Club Brugge. Maouassa zoekt, maar vindt De Ketelaere niet.

59'

Sowah krijgt plots wel enorm veel ruimte. De Ghanees stormt op doel af, maar zijn schot mist richting. Noa Lang was op rechts wel aanspeelbaar en laat even zijn ongenoegen blijken.

58'
58'
56'

Noa Lang, goed voor een assist in de 1e helft, snijdt nog een keer naar binnen. Zijn schot wordt wel afgeblokt.