Zulte Waregem behoudt vertrouwen in Francky Dury: "Trouw blijven aan onze visie"

  Er komt (nog) geen vroegtijdig einde aan het bijna onbreekbare huwelijk tussen Francky Dury en Zulte Waregem.

  Ondanks de matige resultaten en een teleurstellende 15e plaats in de stand heeft Zulte Waregem beslist om toch door te gaan met trainer Francky Dury. "We zijn ervan overtuigd dat de club sportief beter kan, maar ook dat dit door Dury en zijn huidige staf gerealiseerd kan worden."

  Bij Zulte Waregem hebben ze van de interlandbreak gebruik gemaakt om de povere start te analyseren en hieruit eventueel conclusies te trekken. Een ontslag van Francky Dury, nota bene in zijn laatste jaar, leek op handen, maar de club heeft toch beslist om met de huidige staf door te zetten.

   

  "Iedereen ziet de ernst van de situatie in, maar alle partijen geloven ook in het sportieve potentieel. Daarom heeft hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert samen met het bestuur en na een grondige analyse het vertrouwen in Francky Dury, zijn staf en de spelerskern bevestigd."

   

  "De club begrijpt de ontgoocheling en het ongenoegen, maar gelooft dat Essevee trouw moet blijven aan zijn visie van stabiliteit en vertrouwen. Door vertrouwen te geven heeft de club de voorbije jaren al veel meer bereikt dan door te spelen op een schokeffect."

  De voorbije jaren hebben we meer bereikt door vertrouwen te geven dan door te spelen op een schokeffect.