Mag Van Aert voor groen gaan in de Tour? "Als dat past in het grotere plaatje"

  Zien we Wout van Aert volgend jaar in het groen werken voor Primoz Roglic?

  Wout van Aert wordt ook volgende zomer een van de grootste speerpunten voor een Belgische ritzege. Welke ambities mag hij koesteren van zijn ploeg Jumbo-Visma? "Als Wout zelf zegt dat hij voor groen wil gaan, zullen we kijken of en hoe we dat kunnen invullen", zegt zijn ploegbaas Richard Plugge.

  Met niet al te veel kansen voor de pure sprinters, een kasseirit en punchersritten lijkt het Tour-parcours gunstig voor de groene trui-kansen van Wout van Aert.

   

  Hoe staan ze bij zijn team Jumbo-Visma tegenover mogelijke groene ambities van Wout van Aert?

   

  "Als Wout zegt dat hij dit jaar voor groen wil gaan, dan zullen we kijken of en hoe we dat kunnen invullen", zegt ploegbaas Richard Plugge.

   

  "Maar die beslissing moet nog genomen worden. We zijn nu bezig met de evaluatie van dit seizoen."

   

  "Binnenkort beginnen we aan de individuele gesprekken met de renners, die dan hun wensen mogen uitspreken. Wil Wout wel voor de groene trui gaan? En past dat in het grotere plaatje? Daar zullen we het over hebben in die gesprekken."

   

  Dat grotere plaatje is de Tour de France winnen. "Dat is het grote teamdoel", zegt Plugge. "We willen de gele trui in Parijs."

  "Wout reed dit jaar fantastische Tour zonder groene trui te winnen"

  Plugge blikte ook nog eens terug op de voorbije Tour van Van Aert. "Ook al heeft Wout dit jaar de groene trui niet gewonnen, heeft hij toch een fantastische Tour gereden."

   

  "De ritten die hij won en de manier waarop hij reed, waren geweldig. Hij was ook van dienst voor het team, het was fantastisch wat hij allemaal gedaan heeft in de Tour. Wout is een alleskunner."

  Ploegbaas Richard Plugge: "Alles is aanwezig, een heel mooi parcours"

  Bekijk de 3 ritzeges van Wout van Aert in de voorbije Tour:

  Monumentale Van Aert triomfeert in Mont Ventoux-etappe

  Van Aert wervelt naar winst in de laatste tijdrit

  Van Aert sprint naar glorie op de Champs-Elysées