Titelverdediger Pogacar kijkt met grote honger naar parcours: "Alles is aanwezig"

  Geen twee zonder drie? Tadej Pogacar toonde zich tevreden met het voorgestelde Tour-parcours. "Er zijn veel ritten waarin je deze Ronde kunt verliezen, maar ook kunt winnen."

  De titelverdediger keek met blinkende ogen naar de onthulling van het Tour-parcours. "Ik hou er echt van", klonk het achteraf. "Het wordt een interessante Tour die vanalles bevat: sprints, waaiers, kasseien, tijdritten... Geweldig!"

   

  De meest gevreesde rit lijkt nu al die over een deel van het parcours van Parijs-Roubaix. "Ik reed die koers al bij de junioren", aldus Pogacar. "Oké, dat is wel niet hetzelfde. Maar ik ga de rit sowieso verkennen en kijk ernaar uit."

   

  "Er zijn veel ritten waarin je de Tour kunt verliezen, maar ook winnen. Iedere rit zal je klaar moeten zijn. Van de eerste tot de laatste."

   

  Ongetwijfeld krijgt Pogacar veel kans op ritzeges, met maar liefst zes etappes die bergop eindigen.. Een voordeel voor de Sloveen? "Misschien. Het zal ervan afhangen in welke vorm ik verkeer. Een derde Tour-zege op rij is sowieso mogelijk. Ik zal er alles aan doen."